navigatie overslaan

Boederijwinkel Puur Vechtdal

Laat jezelf en de kids verwennen met de pure (overh)eerlijke yoghurt of kwark van Puur Vechtdal, Puur uit het hart! en combineer dit met het verse fruit van de naburige bessentuin.

Pure eerlijke Vechtdal Zuivel

Op het melkveebedrijf van Chris Jansen en Froukje Kingma, midden in het Vechtdal, aan de zoom van Ommen, produceren ze op ambachtelijke wijze dagverse zuivel en gebruiken daarvoor uitsluitend melk van hun eigen dieren. Op hun bedrijf wordt langs authentieke weg o.a. boter, karnemelk, vla, kwark en yoghurt bereid. Deze producten worden verkocht in hun boerderijwinkel op het erf maar ook in andere boerderijwinkels in de regio. Pure, eerlijke Vechtdal Zuivel, daarin onderscheiden ze zich, daar ligt hun passie!

De Koe altijd centraal!

Het welzijn van hun koeien ligt hen na aan het hart, puur uit de overtuiging dat je alleen van een vitale, tevreden veestapel melk van uitstekende kwaliteit kunt verwachten. De kalveren bij voorbeeld, krijgen zo spoedig mogelijk na de geboorte de biest van hun moeder te drinken. Die bevat alle afweerstoffen die het kalfje nodig heeft om op te groeien tot een gezond, evenwichtig dier. Kortom: De koe staat altijd centraal!

Leerzame smaaksensatie

Een bezoekje aan Puur Vechtdal is op zich al een educatief gebeuren en helemaal voor kinderen. Want hoeveel kids weten nog hoe het allemaal in zijn werk gaat, van grond tot mond? In de lente, zomer en najaar lopen de koeien overdag lekker buiten in de wei. Dit is voor de koeien en voor de mens echt genieten! Door verschil in voer, door bijvoorbeeld vers gras in het rantsoen, verandert ook de samenstelling van de melk. De boter is bijvoorbeeld in de zomerperiode geler van kleur, omdat vers gras meer caroteen bevat, die tevens zorgen voor meer geur- en smaakstoffen. Een bezoekje aan de boerderijwinkel geeft al een goede indruk en op afspraak valt er veel beleving te ervaren.

Tip van de redactie: Laat jezelf en de kids verwennen met de pure (overh)eerlijke yoghurt of kwark van Froukje en combineer dit met het verse fruit van de naburige bessentuin

Categorieën