De Vechtezomp

Een dagje uit over de grens! Een mooie vaartocht op een historische zomp brengt je vanuit Gramsbergen over de Vecht naar het Duitse Laar.

  • Plaats Gramsbergen

Rivier de Vecht was in de 12e eeuw een belangrijke verbinding voor de scheepvaart tussen Nederland en Duitsland. Karakteristieke zompen voeren tussen Nederland en Duitsland op de meanderende rivier bij hoge en lage waterstanden. Deze tocht op een historische zomp zelf beleven? Van mei tot en met oktober vaart de Vechtezomp op vaste tijden tussen Laar en Gramsbergen. Ideaal voor een bezoekje aan onze Duitse buren.

Over de Vecht naar Duitsland

Een uniek dagje uit met vrienden of familie? Stap aan boord van de historische historische Vechtezomp en vaar naar het Duitse Laar. Met jouw groep bepaal je zelf waar je start: in het historische stadje Gramsbergen of verderop in Coevorden. Een ding is zeker: er is onderweg genoeg te zien!

Fluisterstil door de natuur

De Vechtezomp wordt elektrisch aangedreven en is fluisterstil, zo kunt u bijna geruisloos van de mooie natuur van de rivier de Vecht genieten. De accu’s van de zomp worden geladen met door zonnepanelen opgewekte stroom. De ligplaats en tevens opstapplaats van de Vechtezomp is op het terrein van bierbrouwerij en schipperscafé De Mommeriete (De Oostermaat 66, 7783 BX Gramsbergen).

Individuele vaarten

In vakantietijd - tussen mei en oktober - worden op vaste tijden boottochten tussen Gramsbergen en Laar aangeboden, die ca. 2 uur duren. In principe wordt er dan elke dag 2 x gevaren vanaf de Mommeriete. Afvaart 10.00 uur en 14.00 uur (minimaal 10 personen). Deelnameprijzen: Volwassenen: € 14,-; Kinderen (tot 17 jaar) € 8,-; Kinderen tot en met 3 jaar gratis. Gezinstarief (2 volwassenen en 2 kinderen) € 38,-. Reserveringsinformatie vind je hier.

Compleet dagje uit met familie, vrienden of collega's

Wil je een compleet dagje uit met familie, vrienden of collega’s? Combineer dan de vaartocht op de Vecht met een
- mooie fiets- of wandeltocht;
- stadswandeling in Gramsbergen, Coevorden of Hardenberg;
- rondleiding in Bierbrouwerij Mommeriete met proeverij;
- afsluitend diner in een gezellige horecagelegenheid;
- of sportieve outdoor-activiteit.
De Vechtezomp staat tijdens de tocht voor de groep geheel ter beschikking en het programma is naar eigen wens in te vullen. Er zijn diverse arrangementen in combinatie met de boottocht. De Zomp kan 25 passagiers vervoeren, bij meer deelnemers wordt het zusterschip “De Mölle” uit Laar Duitsland, of rondvaartboot “De Napoleon” ingevlogen. De Zomp is ook geschikt als ‘vergaderboot’ of ‘trouwboot’.

Tip! Gramsbergen ademt de Vecht. In het Streekmuseum is een permanente expositie met foto's en verhalen rondom de historische rivier de Vecht.

Bij ons kan iedereen zorgeloos genieten, wij bieden de volgende faciliteiten:

  • Invalide parkeerplaats is aanwezig
  • Vechtezomp toegankelijk met lift voor mindervaliden
  • personeel biedt assistentie en juiste bejegening
  • Overal goede verlichting aanwezig
  • Maximaal twee rolstoelgebruikers per vaart kunnen mee
  • Hulphond toegestaan
  • Gebruik van rolstoel op locatie mogelijk
  • Mobiel of laag geplaatst betaalautomaat aanwezig
  • Verharde paden op eigen terrein aanwezig

Bel gerust voor vragen, onze medewerkers doen hun uiterste best om jou van dienst te zijn en te ontzorgen met persoonlijke service.

Boeken via www.vechtezomp.nl/boeken of bellen naar 06 1025 8630

Contactinformatie

Openingstijden

De Vechtezomp vaart op alle dagen in de week

Categorieën