navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Kidsroute ‘Op avontuur met Bas de Das’

  • Leestijd 2
  • Gelezen 12475 keer

'Bas de Das' is een speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in het Reestdal. Volg het pad van Bas de Das en klim en klauter in groot vogelhuis.

Speelnatuurpad van Bas de Das voor 4-12 jaar

Bij Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal is een Speelnatuurpad, een leuk (vrij toegankelijk) speel-, ontdek- en belevingspad voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. Het ontwerp voor dit Speelnatuurpad is samen gemaakt met een groep kinderen uit Balkbrug. Door de poort te openen en het pad via de paaltjes van Bas de Das te volgen, maak je kennis met een groot vogelhuis, een speelheuvel en verschillende verstopplekken van de dieren in het Reestdal.

Klimmen, klauteren, insectenmuur en levensgrote Koolmezenkast

De takkenril van de Egel, een insectenmuur, de libellen en kikkerpoel, klimmen in het huisje van de Specht en ervaren hoe het is om in een levensgrote Koolmezenkast te zitten. Aan het eind, op de speelplek, kunnen kinderen naar hartenlust spelen, klimmen, klauteren, sjouwen en hutten bouwen; het mag en kan allemaal! Spelenderwijs komen kinderen in aanraking met de natuur door het circa 1 km lange pad te bewandelen. Onderweg staan allerlei speelelementen zoals een spechten uitkijktoren, een heel groot vogelhuis, een speelheuvel en nog veel meer om te ontdekken. Ook is er langs het hele pad veel sprokkelhout te vinden zodat kinderen zelf hutten kunnen bouwen...

Bezoekerscentrum en kidswandelroutes

Het bezoekerscentrum heeft een leuk educatief gedeelte voor de kids, waarbij je alles te weten komt over de das. Ook zijn een aantal wandel- en fietsroutes uitgezet. Voor de kids zijn de gele (2,5 km) en rode (5 km) route erg geschikt, maar er zijn ook lange routes voor de echte wandelkids. Informeer ook eens naar het Speurneuzenpad bij Kruidenhoeve in Balkbrug. Verder is er ruimte om een kopje koffie/thee te drinken en is er een toilet aanwezig. De openingstijden zijn van toepassing op het bezoekerscentrum en gelden natuurlijk niet voor de wandelroutes.

Wist je dat?

  • De lengte van het Speelnatuurpad ongeveer 1 km is?
  • Kinderen onder de 6 jaar alleen onder begeleiding van een volwassene mee mogen?
  • In de wei ook een sloot en een kikkerpoel zijn?
  • Honden niet zijn toegestaan en je met respect om moet gaan met de natuur?


    Tip van Bas de Das: Houd kinderen die niet goed kunnen zwemmen goed in de gaten en controleer na afloop altijd op teken!

Wat vind je van dit artikel?