navigatie overslaan

Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

Het Landgoedcentrum van Landgoed Vilsteren is een combinatie van een informatiecentrum, een landgoedwinkel, een ontvangstruimte voor groepen en een vergaderlocatie.

Het is het ideale startpunt van een bezoek aan het ca. 1.050 hectare grote particuliere landgoed Vilsteren en het Vechtdal. Koffie en thee zijn er altijd warm en er zijn vrijwilligsters die je vragen kunnen beantwoorden.

Het is gevestigd in een oude boerderij (Erve Borrink) midden in het dorp naast de kerk. Met de komst van het landgoedcentrum heeft de boerderij een mooie, nieuwe functie gekregen en is ook het behoud van dit rijksmonument gewaarborgd. Permanente en tijdelijke exposities geven een beeld van het verleden en heden van het landgoed en de gemeenschap Vilsteren.

Daarnaast zijn er wandelroutes over het landgoed, folders van activiteiten in de omgeving e.d.. te krijgen.
Het landgoedcentrum wordt ook gebruikt als een ontvangstruimte voor groepen die bijvoorbeeld een lezing en/of excursie onder leiding van de rentmeester of de jachtopziener willen hebben.

Het landgoedcentrum kan gehuurd worden voor vergaderingen. Er zijn twee zalen. De grote, sfeervolle landgoedgoedzaal beneden met open haard, beamer, scherm, wifi, geluidsinstallatie, vleugel (geschikt voor maximaal 70 personen) en de kleinere Vechtdalzaal boven met wifi en scherm (geschikt voor maximaal 25 personen). Er is wel een heel speciale regel verbonden aan het huren van een vergaderzaal. Men is namelijk verplicht minimaal 30 minuten in het programma in te bouwen voor een lezing over het landgoed.

Categorieën