navigatie overslaan

Wijnkoperij Henri Bloem

Wijnkoperij Henri Bloem Zwolle is sinds 2000 gevestigd aan de mooie Thorbeckegracht. Het pand waarin de vinotheek zich bevindt is een rijksmonument dat dateert uit de 17e eeuw.

Assortiment

Ons assortiment omvat bijna 1500 verschillende wijnen die we zelf rechtstreeks bij de wijnboer inkopen. Wijnen uit de Bourgogne behoren tot de specialiteit van Henri Bloem Zwolle, evenals dessertwijnen en halve flessen (37,5 ml). Daarnaast hebben wij een grote verzameling aan Europese landen als Duitsland, Spanje, Italië, Portugal maar ook 'nieuwe' landen als Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. Ook hebben wij een aantal biologische wijnen aan onze collectie kunnen toevoegen. Dat onze winkel inmiddels een goede reputatie heeft is gebleken. Niet alleen wordt Wijnkoperij Henri Bloem door velen beschouwd als een van de bekendste wijnhandels in de regio, echte fijnproevers rekenen ons bedrijf bovendien tot de beste wijnhandels van Nederland. De meeste wijnen uit ons assortiment vindt u terug in de webshop van deze website.

Bourgogne selectie

Eigenaar Co Hartman heeft sinds eind jaren '70 een goede relatie met wijnproducenten in Oost-Frankrijk. Dit zijn de gebieden Bourgogne en Rhône. Om de contacten te onderhouden bezoeken hij en zijn collega's enkele keren per jaar deze gebieden. Omdat de organisatie veel specialisten kent is er voor bijna alle gebieden in de wereld voldoende mankracht om de beste wijnen en de wijnen met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding te zoeken. Dat ook de horeca, bedrijven en instellingen het gunstige prijsniveau en de hoge kwaliteit ontdekt hebben, vloeit hieruit voort.

Het Wijncollege Zwolle & Proeverijen & Cursussen

Het Wijncollege Zwolle is opgericht met het doel onze kennis en ervaring op het gebied van wijn te delen met geïnteresseerden. De middelen daartoe zijn wijncursussen, wijn-spijsproeverijen en thema-avonden. Zo nu en dan worden buitenlandse wijnproducenten uitgenodigd om hun wijnen uit te leggen en te laten proeven. Deze avonden worden gehouden in het sfeervolle proeflokaal op de vide. Twee keer in het jaar organiseert Henri Bloem Zwolle een grote proeverij: eenmaal in het voorjaar en eenmaal in het najaar. Op deze proeverijen staan tientallen wijnen uit ons assortiment op de proeftafels en zijn vaak producenten aanwezig om uitleg te geven over hun wijnen.