De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten om zwaardere maatregelen te treffen tegen het coronavirus. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

De Horte

Voel de gemoedelijke sfeer van landgoed De Horte, thuisbasis van Landschap Overijssel. Een veelzijdig landgoed, aangelegd begin 17e eeuw in overwegend Franse stijl.

  • Plaats Dalfsen

De rechte strakke lanen getuigen nog uit die tijd. Verrassende doorkijkjes zijn later ontstaan na aanleg van vrijstaande bomen en slingerpaadjes. Het vriendelijke landhuis wordt vergezeld door een tuinderswoning, boerderij 'De Horteboer' en de vroegere biljartkamer 'het Witte huis'. Ga eens rustig zitten in de oude Franse tuin en adem de rust van het verleden in. Met de symmetrie in hagen, boomgaard, druivenkassen en de mammoetboom Sequoiadendron is het er goed toeven. Aan de zuidzijde van het landgoed ligt de kronkelende Emmertochtsloot met natte en droge schrale hooilanden.

‘t Witte Huis is het hele jaar door te boeken als sfeervol verblijf om te logeren, vergaderen of te tafelen.

Voor de kids is aan de start van de wandelroutes een stukje speelpad. Na het beklimmen van de uitkijktoren aan de achterzijde van het landgoed kun je over de weilanden en Emmertochtsloot kijken. En vergeet niet tijdens je wandeltocht niet om pauze nemen op het bankje dat boven het water zweeft!

Contactinformatie

voorzieningen

Toegankelijkheid

  • Rolstoeltoegankelijk