navigatie overslaan

Landgoed Het Laer

Op de plek waar de Regge en de Vecht samenkomen ligt landgoed Het Laar. Het landgoed kenmerkt zicht door haar bosrijke en parkachtige karakter. De oorsprong hiervan ligt bij Thomas Ernst Danckelman.

Nadat hij rond 1700 huize ‘t Laer met haar landerijen heeft gekocht, laat hij een nieuw vierkant huis bouwen. Eromheen wordt een eenvoudige geometrische tuin aangelegd, omringd door een gracht. Dit was het begin van het huidige landgoed Het Laer.

Rond 1742 verkochten de erfgenamen Danckelman het landgoed aan Johan Lodewijk van Rechteren, zoon van de machtige heer van Almelo. Onder zijn beheer werd niet alleen huize ‘t Laer verbouwd. Ook werd een imposant park aangelegd in de Franse, formele landschapsstijl. In 1850 werd het huis uitgebreid en verbouwd, waardoor het min of meer zijn huidige vorm kreeg.

Sinds eind 1999 exploiteert Hotel & Restaurant De Zon, het Landgoed waardoor alle activiteiten op het Laer gecombineerd kunnen worden met overnachtingen. Het Landgoed wordt exclusief voor u gereserveerd en biedt ruimte aan maximaal 350 gasten. In combinatie met de tuinen is dit aantal onbeperkt. Het Laer is aangepast voor mindervaliden.