navigatie overslaan

Stichting Vechtdalkunsten

Stichting Vechtdalkunsten promoot en stimuleert de beeldende kunsten in het Vechtdal. Gedurende het jaar zijn er vier jaarlijks terugkerende evenementen in Ommen.

Montmartre

Op een aantal dagen in juni en juli presenteren kunstenaars zich rond de kerk in het hart van Ommen. Samen met de winkeliersvereniging wordt er een sfeervolle dag aangeboden. Bekijk voor de actuele dagen de agenda of raadpleeg onze website.

Ommer Kunstweekend

In het laatste weekend van augustus stellen kunstenaars uit Ommen hun atelier open voor het publiek. Ook andere dan lokale kunstenaars presenteren zichzelf en hun werk in deze ateliers. Op diverse uitgiftepunten zijn er folders beschikbaar met de ateliers die open zijn.

Panelenpad

In het centrum van Ommen zijn er op diverse blinde muren grote kunstwerken aangebracht, vervaardigd door onze lokale kunstenaars. Er is een folder beschikbaar met omschrijving en locatie van alle kunstwerken in de stad.

Kijk op Kunst

In de herfstvakantie in oktober stellen winkeliers in het centrum van Ommen hun etalages beschikbaar voor het tentoonstellen van werken van verschillende kunstenaars uit de Vechtstreek. Er is een folder beschikbaar met de locaties en de betreffende kunstenaar, af te halen op diverse uitgiftepunten en de winkels.