Natuur

 1. Vechtdal Eieren

  Vechtdal Eieren

  Adres
  Varsenerweg 5b, 7731 PZ Ommen

  Het Vechtdal Ei is een ei die is gelegd door een kip met vrije uitloop. Deze kip woont in het Vechtdal, op het pluimveebedrijf van de familie Schuttert te Ommen, Overijssel. Al deze kippen kunnen kiezen of ze in de stal, in de overdekte scharrelruimte of buiten in de wei willen zijn.

 2. De Kruidenhoeve

  De Kruidenhoeve

  Adres
  Den Oosterhuis 10, 7707PE Hardenberg

  De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder is in december 2007 geheel gerestaureerd.

 3. Tuinen Mien Ruys

  Tuinen Mien Ruys

  Adres
  Moerheimstraat 84, 7701CG Dedemsvaart

  Ergens diep weggedoken in ons land ligt een groen monument van 25000 m2 dat is ontstaan door de creativiteit en het enthousiasme van één vrouw.

 4. Boederijwinkel Puur Vechtdal

  Boederijwinkel Puur Vechtdal

  Adres
  Balkerweg 36, 7731 RZ Ommen

  Laat jezelf en de kids verwennen met de pure (overh)eerlijke yoghurt of kwark van Puur Vechtdal, Puur uit het hart! en combineer dit met het verse fruit van de naburige bessentuin.

 5. Beeldentuin Witharen

  Beeldentuin Witharen

  Adres
  Witharenweg 24, 7738PG Ommen

  Gevestigd op een karakteristiek boerenerf met verschillende bijgebouwen, in het buitengebied ten Noorden van Ommen, zijn de Galerieën en Beeldentuin Witharen te vinden.

 6. Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Landgoedcentrum Landgoed Vilsteren

  Adres
  Vilsterse Allee 1D, 7734PB Vilsteren

  Het Landgoedcentrum van Landgoed Vilsteren is een combinatie van een informatiecentrum, een landgoedwinkel, een ontvangstruimte voor groepen en een vergaderlocatie.

 7. Rheezer-Marke

  Rheezer-Marke

  Adres
  Rheezerweg 105, 7794 RJ Rheeze

  Houdt u ook zo van de natuur met alles wat erin leeft? Dan mag u Natuurmuseum:"Rheezer-marke" niet missen, en bent u van harte welkom. Dat geldt voor recreanten, maar ook voor scholen, groepen, verenigingen enz.

 8. Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Adres
  Oud Avereest 22, 7707PN Hardenberg

  Bezoekerscentrum De Wheem is een prima begin- of eindpunt van een middagje Reestdal. In deze fraaie boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven.

 9. Vechtdal Hooglanders

  Vechtdal Hooglanders

  Adres
  Marsdijk 8, 7736 PL Beerze

  Vechtdal Hooglanders is een bedrijf dat zich bezig houdt met het beheren van de natuur. De natuurgebieden worden onderhouden door Schotse Hooglanders.