navigatie overslaan

Buitenplaats Vechterweerd

Welkom bij Buitenplaats Vechterweerd, de zorgboerderij onder de rook van Zwolle, vlakbij Dalfsen. Wij, Alja en Evert Dijk, wonen samen met onze vier kinderen op onze zorgboerderij. Onze zorgboerderij is gelegen tussen Dalfsen en Zwolle, vlak aan de Vecht in de Vechterweerd.

Alja heeft naast haar werk op de boerderij als verpleegkundige gewerkt en Evert is naast boer ook arbeidstherapeut geweest in de forensische psychiatrie en geeft therapie en individuele begeleiding met paarden aan de deelnemers.

Buitenplaats Vechterweerd

De Vechterweerd is een gebied waar je kunt genieten van vergezichten in een met de seizoenen veranderend landschap en veel natuurschoon. Wij voelen het als een voorrecht dat God ons op dit mooie plekje heeft gepland. Al dit moois willen wij graag delen met andere mensen. Op onze boerderij hebben wij naast koeien en paarden ook andere dieren zoals konijnen, kippen en geiten. Aansluitend aan ons boerenbedrijf ligt een natuurgebied waar ook koeien lopen die hun dagelijkse verzorging nodig hebben. We proberen iedereen de warmte en gezelligheid van de boerderij mee te geven en zoeken voor elke deelnemer een activiteit die bij hem/haar past.

Zorg die wij bieden

Wij bieden op ons veebedrijf zorg aan diverse groepen deelnemers waarbij de nadruk ligt op gelijkwaardigheid, het vergroten van de zelfredzaamheid en het geven van handvatten zodat mensen zo volwaardig mogelijk deel kunnen nemen aan onze maatschappij. We kijken in de eerste plaats naar de kwaliteiten van onze deelnemers en proberen hierop in te spelen zodat onze deelnemers plezier hebben in hun werk en zich kunnen ontwikkelen op het vlak dat het best bij hun past. Daarnaast kijken wij waar onze deelnemers ondersteuning nodig hebben en helpen hen om zich hierin verder te ontwikkelen. De middelen die wij hiervoor gebruiken zijn rust, ruimte, respect voor elkaar, de dieren en natuur rondom ons.

Daarbij bieden wij een breed scala aan activiteiten aan die aansluiten op de interesses van de deelnemer, zoals het opknappen van tweedehands meubeltjes in de werkplaats, de moestuin die bijgehouden moet worden, het onderhouden van het dichtbij gelegen natuurgebied met wilde Galloway koeien, de paarden waarop gereden kan worden en verzorgd moeten worden en omdat er een moestuin is maken we vaak bij het middag eten iets klaar uit eigen tuin.