navigatie overslaan

Op en om het water

Steigers met afstapplekken aan De Vecht

  • Leestijd 2
  • Gelezen 2605 keer

Een dagje varen over de rivier De Vecht is leuk om te combineren met kleine uitstapjes, zoals een wandeling door de natuur, een bezoek aan een plaatsje of een activiteit aan de waterkant. Natuurlijk kan je ook overwegen om aan te leggen in één van de jachthavens in het Vechtdal. Maar wie een dagje gaat varen in het Vechtdal en alles goed wil plannen, kan het beste rekening houden met de onderstaande steigers met afstapplekken aan De Vecht. Ter aanvulling vind je ook enkele bijzondere hoogtepunten langs het water, die je niet wilt missen.

Steigers met afstapplekken in het Vechtdal

Langs de rivier de Vecht zijn meerdere steigers met afstapplekken te vinden, die onder te verdelen zijn in algemene steigers en van bedrijven. Allereerst de steigers van het Vechtdal. Deze vind je onder andere in Vilsteren, Junne, Diffelen en Buitenplaats Vechterweerd. Combineer je dagje varen met een bezoek aan landgoed Vilsteren, vissen bij stuw Junne, een loopje door de pittoreske buurtgemeenschap Diffelen of een bezoek aan Buitenplaats Vechterweerd. De laatste is een aanrader voor wie met kinderen vaart. Buitenplaats Vechterweerd is namelijk een zorgboerderij met een grote kinderboerderij, waar kinderen mee kunnen helpen met het voeren en verzorgen van de beesten.

Ten tweede zijn er bedrijven, zoals Hiawatha Actief en Mooirivier, waar je ook kunt aanleggen. Bij Hiawatha Actief kunnen groepen - groot en klein – allerlei leuke activiteiten ondernemen van kanotochten en boogschieten tot boerengolf en kickbiketocht met GPS. Huur eens een motorbootje en leg aan bij de steigers aan de Vecht.

Uitkijkpunten langs de Vecht

Wanneer je een dag gaat varen over de Vecht dan zijn hier enkele hoogtepunten die je langs het water kunt opzoeken.

  • Bezoek het Uitkijkpunt Loozense Linie welke is aangelegd in een meander van de rivier, waar de natuur vrij spel heeft. Het gebied wordt bij hoge waterstand onder water gezet.

  • De Distelbelt bij Mariënberg is een uitkijkheuvel van zeven meter hoog. Er staan picknicktafels voor wie zin heeft in een ‘diner with a view’.

  • Bij de stuw Junne ligt een waterschapsheuvel op het landgoed Junne met een prachtig uitzicht over de omgeving. Het Pieterpad loopt onder andere langs deze bossen.

  • De Stokte in Dalfsen (niet te verwarren met het gelijknamige theehuis) is een pleisterplaats die 10,5 meter boven NAP ligt. Er is een stiltebalkon aangelegd om in alle rust te genieten van het uitzicht.

Wat vind je van dit artikel?