navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Zomers waterpret

  • Leestijd 2
  • Gelezen 1756 keer

De zon schijnt en het belooft een warme dag te worden. Wat te doen? Het Vechtdal biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke dag aan het water! Van ontspannen langs de Vecht tot avonturen op de glijbaan in een van de vele zwembaden. Ontdek de leukste wateractiviteiten en geniet van een perfecte zomerdag!

Naar het zwembad

Spring van de duikplank, maak een bommetje of bungel met je voeten in het koele water terwijl je van het zonnetje geniet. Een bezoek aan een zwembad tovert een glimlach op het gezicht van je hele gezin! Het Vechtdal heeft een aantal prachtige openluchtbaden die je absoluut wilt ontdekken.

Het Heuveltjesbosbad in Balkbrug is een must-visit en is meerdere keren uitgeroepen tot het mooiste openluchtbad van Nederland. Daarnaast bieden zwembad Hattemat in Gramsbergen, de Olde Vechte in Ommen en openluchtzwembad Gerner in Dalfsen een verfrissende en plezierige middag.

Waterpret op het park

Zoek je avontuur? Ontdek de zwembaden en waterparken op de campings en parken in het Vechtdal. Vergeet niet van tevoren te checken of je als daggast toegang hebt tot je favoriete zwembad.

Vakantiepark Het Stoetenslagh in Rheezerveen is een waar paradijs voor waterliefhebbers, waar de recreatieplas in de zomer verandert in een veelzijdig aquapark. Bij Vakantiepark de Beerze Bulten geniet je van een subtropisch zwembad, een buitenbad en een spraypark. Ook het zwemparadijs op Camping De Kleine Wolf in Stegeren biedt urenlang waterplezier voor het hele gezin.

Spelen in de natuur

Hou je van zwemmen in natuurlijk water? De Vecht biedt prachtige strandjes en plekken voor een verfrissende duik.

Bij Buitenplaats De Luwte in Zwolle kun je heerlijk ontspannen op het strand terwijl de kinderen volop spelen. Ook De Koppel in Hardenberg is perfect voor een middag aan het water met directe toegang tot de Vecht en volop activiteiten in de Koppeltuin. Bij Ommermars in Ommen vind je een geweldige speelvijver waar kinderen kunnen genieten van water en zand. Zwemmen is hier niet mogelijk, maar het is de ideale plek om af te koelen en plezier te maken.

Wat vind je van dit artikel?