navigatie overslaan

Reestdal route

Dwars door het wandelparadijs van het oosten op de grens van Drenthe en Overijssel. Vanuit het idyllische plaatste Oud Avereest zijn twee routes te lopen, die te combineren zijn tot een heerlijke route van totaal 11,7 km. LET OP. het oranje deel van de route is verboden voor honden.

 • type Wandelen
 • afstand 11,6 km
 • duur 2:54

Startpunt

Start bij De Wheem, Oud Avereest 22, Balkbrug. (Oud Avereest). Oranje route - 6,7 km. (Honden niet toegestaan, ook niet aangelijnd) Start bij de Wheem, volg eerst de rode pijlen tot keuzepunt A39. Linksaf, volg oranje pijlen tot terug bij keuzepunt 39. Linksaf, terug naar de Wheem. Rode Route - 5,3 km. Rode pijlen volgen.

Gecombineerde route - 11,7 km. Volg de oranje route, maar sla bij keuzepunt A37, niet rechtsaf maar linksaf en volg van daaruit de rode route tot terug bij de Wheem

 1. De Wheem /Reestkerk

  Reestkerk

  De natuur optimaal beleven kan bij Bezoekerscentrum De Wheem van Landschap Overijssel. Terwijl de kinderen door de dassenburcht kruipen, geniet je hier van diverse exposities. Bij de parkeerplaats start een prachtig speelnatuurpad.

  Speelnatuurpad

  Hier kunnen kinderen naar hartelust klimmen, klauteren en de dieren van het Reestdal ontdekken. Bij het bezoekersscentrum is ook een Toeristisch Overstappunt aanwezig. Tegenover de Wheem staat de Reestkerk.

  De Reestkerk

  De huidige kerk is een Rijksmonument en na restauratie weer in gebruik genomen. Er worden o.a. culturele activiteiten georganiseerd maar de kerk is ook geschikt voor een symposium of optreden van een koor.

 2. Wandelknooppunt A39

 3. het Reestdal / De Reest

  Vlonderpad in het Reestdal

  Het gebied het Reestdal, dankt zijn naam aan het riviertje 'De Reest'. De Reest is een typisch laaglandbeek, ze vormt voor een belangrijk deel de grens tussen de provincies Overijssel en Drenthe. Het dorp Oud Avereest en daarvan afgeleid de vroegere gemeente Avereest waren genoemd naar deze beek.

  Het riviertje kronkelt zich een weg door een streek waarin bloemrijke weiden, oude houtwallen, essen, heide en bos elkaar afwisselen. Te midden van de hooilanden, akkertjes, heidevelden en bossen komen veel bijzondere planen en dieren voor.

  Doordat het landschap zo gevarieerd is, biedt het ruimte aan ree├źn en dassen. De heide wordt begrazen door Drentse heideschapen en Schotse Hooglanders. Ook de ooievaar is een vaak geziene gast in het gebied.

 4. Wandelknooppunt A41

 5. Wandelknooppunt A43

 6. Wandelknooppunt A44

 7. Wandelknooppunt A42

 8. Wandelknooppunt A38

 9. Wandelknooppunt A33

 10. Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem

  Bezoekerscentrum De Wheem is een prima begin- of eindpunt van een middagje Reestdal. In deze fraaie boerderij, midden in het Reestdal, is van alles te beleven.