Kunst & Cultuur

 1. Beeldentuin Witharen

  Beeldentuin Witharen

  Adres
  Witharenweg 24, 7738PG Ommen

  Gevestigd op een karakteristiek boerenerf met verschillende bijgebouwen, in het buitengebied ten Noorden van Ommen, zijn de Galerieën en Beeldentuin Witharen te vinden.

 2. Museumboerderij Den hof

  Adres
  Kanaalweg Oost 39a, 7691CC Bergentheim

  In het plaatsje Bergentheim ligt de museum- en kinderboerderij van Frans van Gemmert: Museumboerderij Den Hof.

 3. Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Nationaal Tinnen Figuren Museum

  Adres
  Markt 1, 7731DB Ommen

  Stap in die kleine wereld van het tinnen figuur en maak een avontuurlijke reis door de tijd langs duizenden miniaturen. Vooral voor kinderen een zeer leerzame belevenis.

 4. Anjerpunten

  Anjerpunten

  De Anjerpunten vertellen het verhaal van het Vechtdal. Met een bezoek aan de Anjerpunten ontdek je het Vechtdal van binnen en van buiten. Ieder Anjerpunt is uniek en heeft zijn eigen thema, verhalen en specialiteiten.

 5. Wijngaard de Varsenerhof

  Wijngaard de Varsenerhof

  Adres
  Emslandweg 6, 7731 RP Ommen

  Op een prachtig plekje, tussen de uitgestrekte bossen in Ommen, ligt Wijngaard 'de Varsenerhof'. Kom kijken in de wijngaard en fruittuin!

 6. Vilsterse Molen

  Vilsterse Molen

  Adres
  Vilsterseweg 20, 7734PD Ommen

  De Vilsterse Molen is een achtkantige stelling koren molen. Het is de hoogste molen van Overijssel en hij maakt niet alleen functioneel, maar ook landschappelijk deel uit van het bijna 1.000 hectare grote landgoed Vilsteren.

 7. Wijngoed de Reestlandhoeve

  Wijngoed de Reestlandhoeve

  Adres
  Hoofdweg 21, 7707RB Balkbrug

  Wijn en kunst zijn echte geneugten van het leven. Bij wijngoed de Reestlandhoeve bent u op de goede plek. In ons wijnproeflokaal kunt u het hele jaar genieten van wisselende exposities.

 8. Galerie Korpershoek

  Galerie Korpershoek

  Adres
  Oosterveen 27, 7711BN Dalfsen

  De galerie combineert een grote tentoonstellingsruimte voor schilderijen en beelden met een atelier, multifunctionele ruimte en terras met vrij uitzicht.

 9. De Kruidenhoeve

  De Kruidenhoeve

  Adres
  Den Oosterhuis 10, 7707PE Hardenberg

  De Kruidenhoeve is gelegen in het buitengebied van Balkbrug, grenzend aan het mooie Reestdal en vlakbij het oude Jodenvonder. Het vonder is in december 2007 geheel gerestaureerd.