navigatie overslaan

SomerWende

Aan de rivier de Vecht en uitkijkend op het prachtige natuurgebied de Rheezermaten ligt familiebedrijf de SomerWende. De afgelopen jaren is hier samen met Vechtdal Express hard gewerkt aan het ontplooien van nieuwe activiteiten. Naast de verschillende Outdoor activiteiten waarbij een Tuk Tuk, Chopper, Fatbike, boot of kano geboekt kan worden, kan er bij de SomerWende genoten worden van heerlijke koffie en thee. En niet zomaar een kopje thee; de SomerWende thee komt van de eigen theeplantage en is daarmee een prachtig streekproduct waar veel over te vertellen is. De pioniers van de Nederlandse thee hier in het Verrukkelijk Vechtdal!

Foto`s van de theeplantage zijn gemaakt door fotograaf Max de Krijger

Het gehele proces van grond tot mond kan ontdekt worden tijdens de rondleidingen. Naast een bezoek aan de theeplantage kan er gekeken worden hoe het droogproces van de thee gaat om vervolgens te genieten van de Rheezethee onder het genot van bijpassende hapjes.

In 2017 werd er een proef gestart met 5 theeplanten. Succes bleef niet uit. In 2018 groeiden er al 300 theeplanten en sinds 2020 zijn er 1000 theeplanten die in de theeplantage groeien. Na een eerste grote oogst kon de doorontwikkeling van de Rheezerthee in 2021 plaatsvinden. Door het toevoegen van andere producten uit de streek is er een palet van heerlijke smaken gemaakt, zoals de “aspergethee” genaamd; Blik op Diffelen of de “Bessenthee” genaamd; Blik op Brucht. Want ook op de SomerWende geldt: Support your locals. In de Rheezerthee genaamd; Blik op het Vechtdal, is zelfs de Vechtdalanjer verwerkt. De Rheezerthee is een mooie toevoeging aan de Tea-arrangementen en de diverse workshops. Genieten van een echte Engelse High Tea waarbij de hapjes zorgvuldig zijn gemaakt en perfect passen bij de Rheezerthee die per gang uitgeserveerd wordt.

Rondleiding Theeplantage

Laat je verrassen door het bijzondere theeverhaal en ontdek hoe de theeplant nu ook op Nederlandse bodem kan groeien. Proef de pure smaak van de Rheezerthee tijdens de rondleiding door de theeplantage en de droogruimte.

Rondleiding € 17,50 p.p. – Inclusief: Een korte film over de thee, rondleiding theeplantage en droogruimte, proeven van de pure Rheezerthee, relaxen: heerlijk achteroverleunen met twee soorten Rheezerthee van het seizoen inclusief twee kleine passende hapjes. Tijdsduur +/- 2 uur. Meer informatie https://www.vechtdalexpress.nl/thee-activiteiten/theeplantage/rondleiding/

Tea-Time

Heerlijk genieten van de Rheezerthee en gezellig bijkletsen terwijl de lekkere hapjes worden geserveerd. Hapjes gemaakt met Engelse familierecepten. Kies uit één van de (h)eerlijke Tea-time arrangementen.

High Tea € 27,50 p.p. – Inclusief: 3 gangen High Tea met elke gang een passende Rheezerthee. De High Tea is vegetarisch en volgens traditionele Engelse recepten uit eigen familie gemaakt ♥ Meer Tea-Time https://www.vechtdalexpress.nl/thee-activiteiten/tea-time/

Theespellen

Ontdek de Rheezerthee op een wel hele leuke manier. Ga op zoek naar QR-codes, laat je meenemen door Timmy het Theeblad of kom zorgeloos genieten tijdens de Vechtslinger.

Vechtslinger € 36,50 p.p. – Inclusief: Koffie, thee en iets lekkers bij het ontvangst, drie verschillende activiteiten, spelelement, hapje en drankje onderweg, prijs voor het winnende team. Meer Theespellen https://www.vechtdalexpress.nl/thee-activiteiten/theespellen/de-vechtslinger/

Er kan eindeloos gecombineerd worden met alle activiteiten. Op de SomerWende is het drempelloos gezellig. Het sanitair is rolstoeltoegankelijk zodat iedereen zorgeloos kan genieten. Op het terrein is er naast de prachtige ontvangstruimte een theeruimte en een workshopruimte, een serre, een overdekte veranda en meerdere buitenzitjes waaronder de parasolzitjes in de tuin. Er is dus altijd een fijn plekje om met elkaar te zitten. Hoe groot de groep ook is er is altijd ruimte genoeg om te genieten van de mooie vergezichten over de rivier de Vecht.

Categorieën