navigatie overslaan

Rolstoeltoegankelijke restaurants

Wat is heerlijker dan samen uit eten gaan, zodat je niet zelf hoeft te koken? Op een mooie plek, lekker romantisch of gezellig pannenkoeken eten? Je wilt je niet afvragen of je wel in een restaurant terecht kunt met een rolstoel of dat je er naar het toilet kunt. Daarom hebben we ze voor je verzameld. In het Vechtdal komen er meer en meer horecagelegenheden voor iedereen. Het zijn rolstoeltoegankelijke restaurants, cafés of andere horeca waar je lekker neer kunt strijken om wat te drinken, eten of borrelen.

Een rolstoeltoegankelijk restaurant heeft vaak aan alles gedacht. Allereerst jouw vervoer: je kunt jouw auto goed kwijt of het rolstoeltoegankelijke restaurant is prima te bereiken met openbaar vervoer. Vervolgens de route naar het restaurant: die is vrij begaanbaar. Het betekent ook dat je niet allerlei trappetjes tegenkomt voordat je op een terras kunt plaatsnemen of binnen kunt komen: je rijdt zo van de weg naar je tafeltje. Wil je naar een plek in de schaduw? Geen probleem! Er is genoeg ruimte om van de ene kant naar de andere kant te verkassen. Als er specifieke wensen zijn, dan denkt de ondernemer graag met je mee.

Wil je naar binnen dan is de doorgang ook goed. Ook binnen is er genoeg ruimte om naar je tafeltje te gaan. Jouw tafel waar je met jouw partner, gezin of een grotere groep aan zit, beidt voldoende ruimte voor jouw lunch of diner. Met de hoogte en breedte van de tafels is rekening gehouden. Datzelfde geldt voor buffettafels. Uiteraard is er een rolstoelvriendelijk toilet die én bereikbaar is én goed bruikbaar. Als alle voorwaarden aanwezig zijn, kun je genieten van jouw bezoek.