navigatie overslaan

De werken van Siemen Dijkstra zijn een selectie uit een privé verzameling.

Landschappen van Siemen Dijkstra

  • 12 februari - 15 apr 2023
  • 14:00- 16:00
  • gratis
  • Balkbrug

Van 12 februari tot en met 15 april 2023 is er een zeer bijzondere expositie van kunstwerken van Siemen Dijkstra onder de titel Landschappen van Siemen Dijkstra in de Reestkamer, Oud-Avereest 5 te Balkbrug.

Deze tentoonstelling is een impressie van landschappen uit een privécollectie. Wij zijn erg blij dat De Reestkamer deze werken mag exposeren.

Siemen Dijkstra (1968) is opgegroeid in Pesse (Drenthe). Hier ontstond er een sterke verbondenheid met het Groningse en Drentse landschap. Na zijn opleiding aan de Academie Minerva (grafiek en eerstegraads leraar tekenen) te Groningen werden deze landschappen het onderwerp voor inktstudies en niet veel later voor kleurenhoutsneden. Enerzijds om het landschap vast te leggen, anderzijds om ook de ziel te pakken in dit landschap. Hierbij lukt het hem om een subtiele sfeer neer te zetten vol kleurnuances en detaillering, gedreven door bezieling en nostalgie. Zijn landschappen laten dan ook meer zien dan de zichtbare werkelijkheid. Door de jaren heen is zijn oeuvre dan ook een soort archief geworden van landschappen zoals ze niet meer zullen bestaan. Binnen onze landsgrenzen maar ook daar overheen komt er steeds meer waardering voor het werk van Siemen. In de afgelopen periode heeft hij de Culturele Prijs van Drenthe 2022 gewonnen en de prestigieuze Prix de Gravure Mario Avati 2011 van de Académie des Beaux-Arts in Parijs

Meer info: www.reestkerk.nl

Wanneer

12 feb - 15 apr 2023
  • elke zaterdag: - uur
  • elke zondag: - uur

Prijzen

Entreeprijs
gratis

Meer leuke evenementen