Bij RozemArrie zijn aardbeien de kers op de taart
Ontdek deze prachtige plek in het Vechtdal: Aardbeienboerderij RozemArrie. Deze plek is niet alleen heel leuk, maar je vindt hier ook de lekkerste aardbeien!
Lees meerOntdek deze prachtige plek in het Vechtdal: Aardbeienboerderij RozemArrie. Deze plek is niet alleen heel leuk, maar je vindt hier ook de lekkerste aardbeien!
Lees meerMisschien wel meer streekbewoners dan ooit plukken deze zomer bessen bij De Bessentuin in Brucht. Ze ontdekken het rode fruit en de bessen van Tonny en Erny Lubben en hun zoon Ton. ‘Dat we dat niet eerder hebben geweten...’, horen we regelmatig”, vertelt Erny op het terras tussen de winkel en de anderhalve hectare aan planten en struiken waaraan de bessen groeien. Ook toeristen weten de weg naar de bessen uit het Vechtdal deze zomer goed te vinden.
Lees meerGasten van luxe wellness accommodatie De Oeverhorst genieten momenteel van het zomerfruit van buurman Ernie van der Kolk. Dat rode fruit past bij de filosofie van eigenaren Yvonne Driessen en Dick Timmerman. Ze openden twee luxe wellness appartementen langs de Vecht tussen Oudleusen en Varsen en leggen gasten graag in de watten. “We hebben ons voorgenomen geen ‘nee’ te verkopen”, zeggen ze in de accommodatie die is gemodelleerd naar een Canadese schuur. Ze sprongen in het gat van overnachtingslocaties in het hogere segment. “We hebben heel bewust gekozen voor deze luxe accommodaties. Want wat wij hier hebben dat vind je nergens in deze omgeving.”
Lees meerAsperges op het menu. Wij worden er enorm blij van! Zeker als ze zijn klaargemaakt door een top chef van één van de aspergerestaurants die het Vechtdal rijk is. Heerlijk mals, zodat je ze bijna naar binnen kunt slurpen. Begeleid door een koel glas witte Reestlander wijn … Mmm! Trek gekregen? Hieronder vind je de restaurants in het Vechtdal met een speciaal aspergemenu.
Lees meer“Dit is een prachtig gebied met prachtige producten. Onaangeroerd en onontdekt”, zegt Bas Huisman van De Reestlandhoeve als hij het Reestdal moet beschrijven. “Ongerept en idyllisch. Een goed bewaard geheim”, vult Klara van den Bosch van Zuivelboerderij de Waard hem aan. Steeds meer bezoekers én bewoners ontrafelen dat geheim. Bijvoorbeeld tijdens de Wijnsafari die langs beide bedrijven gaat.
Lees meerIn het Vechtdal Overijssel kan je het hele jaar door proeven van overheerlijke lokale gerechten. Niet alleen de inwoners van het Vechtdal koken hier dagelijks mee, maar zelfs De Librije in Zwolle heeft altijd een aantal lokale ingrediënten uit het Vechtdal in het menu verwerkt. De Librije koopt natuurlijk rechtstreeks in bij de leverancier, maar wie graag lokaal eten op tafel zet, kan boodschappen doen bij de Boerderijwinkel.
Lees meerMisschien staat tijdens de komende Kerstdagen wel meer wild dan ooit op de dinertafels rondom Dalfsen. Het restaurant van De Barones is beide dagen geopend en verzorgen zij een heerlijk 4-gangen buffet.Een perfecte en onbezorgde manier om in een klein gezelschap de feestdagen te vieren en waarvoor je niet in de keuken hoeft te staan!
Lees meer“De heerlijkste jammetjes, ze worden hier gewoon aan de overkant van de Vecht gemaakt door Geertruida”, prijst Liesbeth Cremers van Landgoed Vilsteren één van de streekproducten aan, die maandelijks op de Boerenmarkt op het landgoed worden verkocht. Kraamhouders zijn producenten uit het Vechtdal. Cremers en partners geven ze met de Boerenmarkt een prachtig podium. “Alles wat je op je bord en in je glas wilt, vind je op onze markt”, vertelt Cremers in de tijd dat rood fruit daarvan een belangrijk onderdeel is. Ze beschouwt de markt als onderdeel van een grotere beweging. “Mensen aan goed voedsel helpen en boeren laten zien dat hierin ontwikkelen een zinvolle richting is”, vat ze die samen.
Lees meerThee met de smaak van het rode fruit uit het Vechtdal? Best kans dat liefhebbers daar volgend jaar van genieten. Henk en Wilma Somers en dochter Natasja runnen bij hun SomerWende in Rheeze een van de weinige theeplantages van Nederland en combineren de eigen theeblaadjes met producten uit de streek. Vanaf komend jaar verkopen ze de beste soorten. Geen fabrieksproduct dus met een commercieel ‘groeten uit het Vechtdal’-stickertje, maar thee met de pure smaak en de passie van Verrukkelijk Vechtdal. “Of mensen ons wel eens voor gek verklaren? Regelmatig. Maar dat deden ze ook toen we deze vervallen boerderij kochten”, lachen de theeproducenten op hun prachtige plek aan de Marsweg.
Lees meerWelkom op de boerderij in Holtheme. De plek waar de ‘dames’ wonen en waar de familie Meilink ze van kalfje tot koe mogen verzorgen. Dat doen ze met heel veel plezier en aandacht. Met ruime ervaring in de veehouderij weten zij wat er nodig is voor een goed en verrukkelijk stukje vlees. Deze ervaring wordt nu ingezet bij het houden van Belgisch Blauwe runderen. Dit gebeurt op kleine schaal met aandacht voor het welzijn van dier en milieu.
Lees meerBakkers, brouwers, tuinders, herbergiers en sterrenchefs. Van ambachtelijke streekproducten tot Franse haute cuisine. Van pizza tot overheerlijke pannenkoeken, je hebt keuze uit gerechten uit alle windstreken. De boeren in het Vechtdal zijn creatief en vindingrijk en maken gebruik van hun mogelijkheden. Je vindt hier onder ander wijngaarden, een bessentuin, een echte kaasboerderij, een aardbeienboerderij, een boerderij waar het zeldzame oud-Hollandse Brandrode rund in de vrije natuur wordt gehouden, biologische groentekwekerijen en veel meer. Je leest het al, in het Vechtdal ben je aan het juiste adres om Oerlekkere producten en smaken te proeven.