navigatie overslaan

Concert

Klassiek door Jong Talent

  • 23 nov 2019
  • 20:00- 21:30
  • € 13,00
  • Lemelerveld

Zaterdag 23 november om 20.00 uur ontvangen we voor het 2e opvolgende jaar de jonge talentvolle organist Maarten Wilmink. Zijn orgelspel heeft vorig jaar menig muziekliefhebber verrast. Een goede reden om hem opnieuw uit te nodigen en u kunt erbij zijn.

Maarten Wilmink (2001) ontving van 2014 tot 2019 orgellessen bij Louis ten Vregelaar. Deze orgellessen vormden het begin van zijn muzikale educatie. Na het ontvangen van zijn gymnasiumdiploma start hij in september 2019 aan het Codarts conservatorium in Rotterdam. Hier zal hij hoofdvak orgel bij Ben van Oosten gaan studeren.

Maarten verzorgde inmiddels orgelconcerten op bekende en monumentale orgels in binnen- en buitenland. Ook heeft Maarten een YouTube-kanaal waarop hij eigen opnames publiceert. In 2018 werd Maarten geselecteerd om de Young-Talent Masterclasses tijdens het International Organfestival Haarlem 2018 te volgen. Hier volgde hij masterclasses bij diverse internationaal gerenommeerde organisten, waaronder Ben van Oosten, Leo van Doeselaar en Louis Robilliard en Jean-Baptiste Robin. Hij speelde ook tijdens het slotconcert van dit orgelfestival in de kathedrale Basiliek te Haarlem.In oktober 2018 won Maarten de eerste prijs van zijn categorie van het SGO-Concours, dat werd gehouden in de Martinikerk te Groningen. Het programma staat vanaf 4 november op de site: www.huetink-royalmusic.nl Locatie: Grensweg 17 Lemelerveld.

Wanneer

-
-

Prijzen

Entreeprijs
€ 13,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen