navigatie overslaan

muziek

MERCY JOHN – Let it go easy

  • 30 jan 2021
  • 21:00
  • € 15,00
  • Dedemsvaart

Het debuutalbum van de nuchtere Brabantse singer/songwriter Mercy John werd overal bejubeld, kreeg lovende recensies en leverde een tour met JW Roy en Danny Vera op. De opvolger ‘Let It Go Easy’ is wat volwassener, de Americana-invloeden zijn gebleven, maar het geluid is wat rauwer en de nummers wat steviger.

Koppelen recensenten jouw naam aan die van Tom Petty, Ryan Adams en Bruce Springsteen, dan weet je dat men jouw boodschap over de kracht van liefde en het heilige vuur van muziek daadwerkelijk hoort. Hoewel zulke fraaie referenties een muzikant ook danig in de weg kunnen zitten, ‘klinken Mercy John’s songs authentiek en geven ze het gevoel dat hij echt iets te vertellen heeft’. Ballads en onderkoelde pianosongs wisselen in een ritmische reeks robuuste radiorockers af: Mercy John en zijn competente band slingeren ze vanuit de jaren tachtig zó de zaal in.

‘Zijn akoestische spel, die gierende gitaren, dat immer strakke tempo, die grootse dynamiek, die warme stem, die meehuilende lapsteel en troostvolle Hammond, die oprechtheid vol zelfkritiek,’ aldus Muziekkrant Oor, ‘het is om te janken zo mooi.’

Zit concert. Zaal open 20.00 uur.

Informatie en kaartverkoop: www.gashouder-dedemsvaart.nl.

Wanneer

Prijzen

Entreeprijs
€ 15,00

Op de kaart

Meer leuke evenementen