navigatie overslaan

Help de boswachter 2 maart

  • 2 mrt 2022
  • 14:00- 15:00
  • Hardenberg
import-86187-63f02a2191b7d.png

Kom vogels kijken met de boswachter en word een Koppelranger! Op woensdagmiddag 2 maart van 14.00 tot 15.00 uur organiseert Staatsbosbeheer in samenwerking met natuuractiviteitencentrum De Koppel een buitenactiviteit voor kinderen vanaf 6 jaar: ‘Help de boswachter en word een Koppelranger!

In 2018 zijn De Koppel en Staatsbosbeheer hiermee gezamenlijk gestart. Wil je meer weten en leren over het Vechtdal en ook Koppelranger worden, geef je dan op! Deze middag ga je met de boswachter vogels spotten. Je gaat op onderzoek in de Koppeltuinen en in het Vechtpark, nabij De Koppel. Het is altijd weer spannend welke soorten er te zien en te horen zijn, ook in maart. En nu zijn er ook soorten uit het noorden van Europa om hier de winter door te brengen. Die vliegen dit voorjaar weer terug. Bij andere leuke natuurverrassingen wordt natuurlijk ook stilgestaan. 

Je krijgt na afloop een stempel op jouw eigen stempelkaart. Een ouder/begeleider mag mee of in De Koppel blijven. Hij/zij dient bereikbaar te zijn en blijft verantwoordelijk voor het toezicht op de jonge deelnemer. De kinderen gaan als groep met de boswachter mee. Zo is er ook meer kans voor iedereen om vogels te spotten.

Tip: Heb je een verrekijker of vogelboekje, neem die dan mee! Draag laarzen of dichte wandelschoenen. Zorg voor kleding en een jas die je lekker warm houden. Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen! Bel voor opgave en informatie tel. (0523) 273388.

De Koppel is te vinden aan de Vechtstraat 8 in Hardenberg. Openingstijden: dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en in de weekenden van 13.00 tot 16.00 uur. Email: info@dekoppel.com.

  • Er zijn geen kosten aan de middag verbonden
  • Max. 10 kinderen

Wanneer

-

Meer leuke evenementen