De Rijksoverheid en het RIVM hebben besloten dat stap voor stap de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld worden. We raden iedereen aan om de website van de locatie te bekijken en goed van tevoren te informeren of de locatie die je wilt bezoeken open is of niet.

Scoutingterrein Eerde

In het bosrijke gebied ten zuidoosten van Ommen ligt het labelterrein Eerde van Scouting Nederland, een klein en rustig kampeerterrein

  • Plaats Ommen

Het terrein is verdeeld in een aantal besloten groepsterreinen ieder met zijn eigen kampvuurplaats en watertappunt. Er zijn vaste sanitaire voorzieningen. Pionierhout en tonnen voor vlottenbouw zijn voor een klein bedrag te huur.

Scouting kampeerterrein Eerde is een van de weinige terreinen in Nederland waar je nog heerlijk primitief kunt kamperen. Op het terrein zijn weinig voorzieningen en dat heeft juist zijn charme. De enige voorziening is stromend water en je kunt er naar de wc. Electriciteit is er niet aanwezig.

Ook kun je hier nog een heerlijk kampvuurtje stoken (als het niet te droog is).

Het terrein wordt beheert door vrijwiligers van Scouting Nederland. Het terrein is gelegen in een prachtige omgeving waar je nog echt van de natuur kunt genieten.