navigatie overslaan

Wandel-netwerk Vechtdal

Veel wandelaars genieten van het Vechtdal. Prachtige wandelroutes voeren langs bossen, landgoederen, kastelen, rivieren en gezellige dorpen en stadjes. Dit jaar vernieuwen we alle wegwijzers en verbeteren we waar mogelijk de routes door de gemeenten Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Tussen februari en juli maart vervangen we tienduizenden bordjes, palen en panelen. In deze periode blijft het Vechtdal een perfecte wandelregio. Hinder en overlast voorkomen we zoveel mogelijk. Op sommige punten wijkt het traject af van de routekaart. Ons advies: volg dan altijd de wegwijzers of de aangegeven omleiding.

FAQ Wandelaars

FAQ Ondernemers

Vragenformulier

Nieuws en actualiteiten

Nieuwsbericht

Vrijdag 3 september
Het wandelnetwerk Vechtdal is deze week in zijn geheel gerenoveerd! De mannen van de buitendienst hebben woensdag de laatste paal geslagen en donderdag de laatste set panelen geplaatst!
Nu even een pauze en dan op naar de revisie van het fietsnetwerk Vechtdal.

Woensdag 25 augustus
Onze medewerkers in de buitendienst hebben de afgelopen maand hard doorgewerkt. Ook zijn er al heel veel panelen voorzien van nieuwe kaartbeelden. In de komende weken zullen deze allemaal geplaatst worden. Vandaag is fase 23 alweer afgerond! Dat betekent nog 1 fase te gaan, fase 24. Fase 24 betreft het wandelgebied in Sibculo en Kloosterhaar.

Dinsdag 27 juli
Vandaag is het tijd voor de volgende fase, fase 20, het wandelnetwerk Gramsbergen de Velde. Gisteren is fase 19 afgerond.

Woensdag 21 juli
Na een korte stop hebben onze buitenmedewerkers gisteren fase 18, het wandelnetwerk in Slagharen, afgerond. Dat houdt in dat ze vandaag beginnen met het volgende wandelnetwerk. Dat is het wandelnetwerk in de Krim en Holthone en is fase 19.

Dinsdag 29 juni
En dan staat de volgende fase alweer op de planning voor vandaag. Het gaat hier om fase 18, het wandelnetwerk in Slagharen en Collendoorn.

Maandag 28 juni
Alle keuzepunten in fase 15 (wandelnetwerk in Witharen / Ommerschans) en fase 16 (wandelnetwerk in Balkbrug en de Reest) zijn ook geplaatst.
En vandaag is fase 17 (wandelnetwerk in Rheezerveen) afgerond.

Woensdag 23 juni
De volgende fase, fase 17, betreft het wandelnetwerk in Rheezerveen en hier zullen vanaf vandaag onze medewerkers aan het werk zijn.

Dinsdag 22 juni
Vandaag is fase 16, het wandelnetwerk in Balkbrug en Reest, voltooid, op enkele keuzepuntbordjes na. Deze worden zo snel als mogelijk geplaatst. Tot die tijd kun je gewoon gebruik blijven maken van de routes, ze zullen alleen tijdelijk dus handgeschreven zijn.

Donderdag 17 juni
Vandaag wordt er een start gemaakt aan fase 16, het wandelnetwerk in Balkbrug en de Reest.

Woensdag 16 juni
Op enkele keuzepuntbordjes na, is fase 15 ook voltooid. Deze keuzepuntbordjes in het wandelnetwerk in Witharen / Ommerschans zullen met uiterlijk 2 weken geplaatst worden. Je kunt dus op enkele plekken handgeschreven keuzepunten tegenkomen, zodat je alsnog ongestoord verder kunt wandelen.

Maandag 14 juni
Afgelopen vrijdag is fase 14, het wandelnetwerk in Nieuwleusen, afgerond. De volgende fase is het wandelnetwerk in Witharen / Ommerschans. Dit is dan alweer fase 15.

Woensdag 9 juni
Gisteren is fase 13 afgerond, het wandelnetwerk in Dalfsen. Dat betekent dat er vandaag begonnen kan worden aan fase 14. Deze fase betreft het wandelnetwerk in Nieuwleusen.

Maandag 7 juni
En we beginnen de werkzaamheden deze week met een nieuwe fase, fase 13. Dit betreft het wandelnetwerk in Dalfsen.

Vrijdag 4 juni
Nog steeds zit de vaart er goed in bij onze mannen van de buitendienst. Vandaag is de laatste paal in het wandelnetwerk in Hoonhorst de grond ingegaan. Dat betekent dat fase 12 er ook alweer superstrak bij ligt. Op naar de volgende!

Maandag 31 mei
Eind vorige week is het wandelnetwerk in Vilsteren en Rechteren (fase 11) afgerond. Vandaag wordt er begonnen aan fase 12. Deze fase bevat het wandelnetwerk in Hoonhorst.

Donderdag 20 mei
En vandaag is fase 10 alweer afgerond, het wandelnetwerk in Archemer en Lemelerberg. Dat betekent dat er vanaf morgen een start gemaakt wordt aan het wandelnetwerk in Vilsteren en Rechteren (fase 11).

Dinsdag 18 mei
En de laatste paal van het wandelnetwerk in Archemer en Lemelerberg is gisteren de grond in gegaan en dat betekent dat er vandaag wordt gestart aan fase 10, dit is het wandelnetwerk in Lemelerveld.

Maandag 10 mei
Mocht je nou nieuwsgierig zijn wanneer welk wandelnetwerk aangepakt gaat worden. Kijk dan even bij de FAQ voor wandelaars, hier staat een overzicht met alle fases.

Donderdag 6 mei
Soms moeten onze medewerkers even verplicht pauze nemen, want de dieren hebben voorrang. En dat is natuurlijk ook helemaal niet erg met zo'n uitzicht!

Dinsdag 4 mei
Afgelopen weken is er hard gewerkt aan het wandelnetwerk in Ommen, Junne en Stegeren. Deze is vandaag dan ook alweer helemaal afgerond. Het volgende wandelnetwerk dat nu op de planning staat is het wandelnetwerk in Archemer en Lemelerberg. Dit is fase 9.

Vrijdag 16 april
Gisteren fase 7 afgerond en dat betekent dat er vandaag begonnen gaat worden aan fase 8. Dit betreft het wandelnetwerk in Ommen, Junne en Stegeren.

Donderdag 15 april
Vandaag is het prachtige wandelnetwerk in Eerde afgerond. Onze medewerkers in het veld genieten elke dag van de mooiste stukjes natuur.

Maandag 5 april
Vandaag wordt er een begin gemaakt aan het wandelnetwerk in Eerde, dit is dan alweer fase 7.

Vrijdag 2 april
En het wandelnetwerk in Beerze (fase 6) is vandaag ook alweer afgerond. Onze medewerkers buiten gaan als een speer. Mooi om te zien!
En uitgerekend op deze Goede Vrijdag kregen ze van wandelaars een applausje omdat ze zo blij waren dat er mooie nieuwe palen geplaatst worden. Dat maakte hun dag natuurlijk!

Vrijdag 26 maart
Gisteren zijn de wandelnetwerken in Oldemeyer en Diffelen (fase 4 en 5) afgerond. Vandaag wordt er begonnen aan het wandelnetwerk in Beerze (fase6).

Maandag 22 maart
Vorige week is Vechtdal Leeft TV langs geweest in het veld voor een interview, deze kunt u hier terugkijken:
Vechtdal Leeft TV

Vrijdag 19 maart
Gisteren is de renovatie aan het wandelnetwerk in Oudleusen/Varsen afgerond. Dat betekent dat fase 3 nu ook klaar is en er volop gewerkt gaat worden aan fase 4 en 5 Oldemeyer en Diffelen waar begin deze week al gestart is.
Vechtdal Leeft TV is ook langs geweest voor een interview en hopen we snel hier te kunnen delen.
De meeste startpanelen zijn nu voorzien van een sticker waarin aangegeven wordt dat er werkzaamheden plaatsvinden. Door middel van een QR-code die op de sticker staat en met de mobiele telefoon gescand kan worden, wordt u doorverwezen naar deze site waar u alle actualiteiten omtrent de renovatie kan vinden.

Dinsdag 16 maart
Vandaag zal er een start worden gemaakt aan het wandelnetwerk Oldemeyer en Diffelen.

Donderdag 4 maart
En weer twee mooie artikelen over onze werkzaamheden in het Vechtdal. Klik op de links om deze te lezen.

RTV Oost
DalfsenNet

Dinsdag 2 maart
Gisteren is de renovatie aan het wandelnetwerk in Dedemsvaart afgerond. Er zijn ongeveer 200 paaltjes en bordjes vervangen. De paarse route is iets gewijzigd en loopt nu langs informatiezuilen van de gemeente. De groene route loopt langs landgoed Bijenberg waar je, als je goed oplet, ooievaars kunt spotten.

Maandag 1 maart
Vandaag wordt een start gemaakt aan het wandelnetwerk in Oudleusen/Varsen.

Donderdag 25 februari
Een mooi artikel vandaag in de Stentor die we graag hier even willen delen.

Klik hier om het artikel te lezen

Woensdag 24 februari
Fase 2 is aan de beurt! Vandaag wordt een start gemaakt aan het wandelnetwerk in Dedemsvaart.

Vrijdag 19 februari
Vandaag is de laatste paal aan het wandelnetwerk Schuinesloot (gemeente Hardenberg) de grond ingegaan. In totaal zijn er ongeveer 45 paaltjes geplaatst. Tijdens de werkzaamheden ontvingen de buitenmedewerkers al veel goede reacties van de wandelaars.

Maandag 15 februari
Dinsdag 16 februari zal er worden begonnen aan het Wandelnetwerk Schuinesloot (gemeente Hardenberg). Dit deel van het netwerk is er slecht aan toe en daarom is besloten om direct met de herstelwerkzaamheden te beginnen.

Heeft u vragen of opmerkingen dan kunt u ons via het antwoordformulier op deze website bereiken.