Gramsbergen

Gramsbergen is van oorsprong een vestingstadje met in het midden een burcht. In vroegere tijden was Gramsbergen belangrijk door haar ligging aan de Vecht.

Het heeft een pittoreske binnenstad, met mooie in oude stijl gerestaureerde huizen. Dit samen met nauwe straatjes en de ouderwetse straatlantaarns geven Gramsbergen een nostalgische aanblik. Je waant je met een beetje fantasie eeuwen terug in de tijd. Midden in het centrum vind je een museum waar de geschiedenis van de omgeving wordt toegelicht: Het Historisch Cultureel Infocentrum Vechtdal. Hier bevindt zich tevens het Tourist Info. Het Info Centrum Vechtdal is ideaal als startpunt voor een tocht door de omgeving. Je vindt hier uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van dit fraaie riviergebied.

Ook wandelen is erg leuk door Gramsbergen. Neem bijvoorbeeld de Meiboom wandeltocht van 4,8 kilometer. Deze route brengt je langs oude monumenten, kunstwerken en langs het water. Meer informatie? Kijk dan op www.museumgramsbergen.nl

Verhalen uit Gramsbergen