navigatie overslaan

Gramsbergen is van oorsprong een vestingstadje met in het midden een burcht. In vroegere tijden was Gramsbergen belangrijk door haar ligging aan de Vecht. Het heeft een pittoreske binnenstad, met mooie in oude stijl gerestaureerde huizen. Dit samen met nauwe straatjes en de ouderwetse straatlantaarns geven Gramsbergen een nostalgische aanblik. Je waant je met een beetje fantasie eeuwen terug in de tijd.

Ontdek Gramsbergen

Museum Gramsbergen

Midden in het centrum vind je een museum waar de geschiedenis van de omgeving wordt toegelicht: Het Historisch Cultureel Infocentrum Vechtdal. Hier bevindt zich tevens het Tourist Info. Het Info Centrum Vechtdal is ideaal als startpunt voor een tocht door de omgeving, of een stadswandeling. Je vindt hier uitgebreide informatie over de activiteiten en bezienswaardigheden van dit fraaie riviergebied.

Vechtzomp Gramsbergen

Een uniek dagje uit met vrienden of familie? Stap aan boord van de historische historische Vechtzomp. Een mooie vaartocht op een historische zomp brengt je vanuit Gramsbergen over de Vecht naar het Duitse Laar. Na een uurtje varen is het tijd om even de benen strekken en te genieten van heerlijke Kaffee mit Kuchen.