navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

(Jacht)havens aan de Overijsselse Vecht

 • Leestijd 3
 • Gelezen 5583 keer

Vanaf april gaat het vaarseizoen van start en is het tijd om te varen op de Overijsselse Vecht. Met de boot op een avontuurlijke rivier met bochten, sluizen en prachtige hoogteverschillen. Het afwisselende landschap zorgt voor een verscheidenheid aan planten en dieren en natuurlijk bezoekers. Het stromende water brengt je op de mooiste plekken. Hardenberg, Dalfsen, Ommen of Zwolle ontdekken? Leg je boot aan in één van de gezellige havens.

Het vaarseizoen op de Vecht loopt van 1 april tot en met 31 oktober. Gebruikers moeten zich vanzelfsprekend houden aan de wet- en regelgeving, die is gericht op veiligheid voor mens en natuur. Zo kunnen we in de zomer allemaal op een veilige manier genieten van de Vecht.

Passantenhaven Maagjesbolwerk in Zwolle

Door de unieke ligging aan de rand van de historische, bruisende binnenstad van Zwolle is dit zeker een plek om te genieten. De stad is een knooppunt van waterwegen: De IJssel, de Vecht en het Zwartewater komen hier samen. Ook zijn er snelle verbindingen naar het IJsselmeer en recreatieve gebieden in de Kop van Overijssel.

De haven beschikt over stromend water, elektriciteit, een vuilwaterstation en douches, toiletten. Ook beschikt de haven over een gezinsdouche.

Praktische informatie

 • Liggeld € 1,20 per meter
 • Toeristenbelasting € 0,60 per persoon per nacht
 • De passantenhaven Maagjesbolwerk is geopend van zaterdag 25 april t/m zondag 4 oktober.

Passantenhaven in Dalfsen

Vanaf de haven stap je gelijk in het gezellige dorpshart met vele winkeltjes, restaurants en terrasjes. Wanneer je in Dalfsen bent ontdek ook de prachtige dorpen en het uitgestrekte buitengebied van Nieuwenleusen, Lemelerveld, Hoonhorst en Oudleusen. Dit is zeker de moeite waard om te ontdekken.

De Passantenhaven Dalfsen ligt aan de westkant van de brug met de blauwe bogen, naast het gemeentehuis. Verder is er ook een ligplaats aan de kade naast de brug.

Praktische informatie:

 • Havenplaats: €1,25 per meter bootlengte per nacht (incl BTW)
 • Aan de kade: € 1,00 per meter bootlengte per nacht (incl BTW)
 • Doorvaarhoogte bij een geopende brug is ca. 10 meter
 • De brug is tot 1 juni van 08.30-17.00 uur en van 1 juni tot 1 september tot 18.30 uur.
 • Wanneer de brug niet geopend is, bel: 06- 43 87 60 64
Sluis
Sluis

WSV De Vechtstreek in Ommen

Onderbreek je tocht door de prachtige groene omgeving en leg de boot aan in hartje Ommen. Laat de kinderen spelen op de grote speelplaats en geniet van het bruisende centrum met gezellige terrasjes, diverse winkels en een supermarkt. Door de ligging is het vanuit Ommen gemakkelijk om naar plaatsen als Dalfsen, Zwolle, Hardenberg en Coevorden te varen.

Praktische informatie De haven beschikt over vele voorzieningen van stroom- en drinkwater units aan de steigers, douches, toiletten, wasmachine en droger en wifi op het terrein.

Jachthaven Hardenberg

De haven ligt aan de Vecht en is bedoeld voor klein recreatievaart. Vanuit de haven loop je direct het centrum van Hardenberg in, waar een complete winkelstad aan je voeten ligt. Daarnaast kun je ook genieten van de vele terrasjes en gezellige horecagelegenheden.

Praktische informatie

 • € 1,25 per meter bootlengte per nacht (incl. elektra, water)
 • Max. 4 uur is € 3,00

Wat vind je van dit artikel?