Waar kan je in het Vechtdal de lekkerste ijsjes eten?

IJs is het hele jaar door een traktatie voor jong en oud. Gelukkig geven koeien het hele jaar door melk, zodat we altijd kunnen genieten van vers, ambachtelijk ijs in het Vechtdal. We hebben zelfs een lokale specialiteit: buffelijs!

Lijstje om van te watertanden

Een lijstje van de beste ijssalons in Vechtdal kan natuurlijk niet uitblijven. Alleen van dit lijstje ga je al watertanden, laat je verleiden tot het proeven van Vechtdal ijs en je zult de echte smaak van de omgeving beleven! Smulse!

IJssalon Ekkelenkamp

Ekkelenkamp in Ommen is een begrip, het is namelijk één van de grootste ijssalons van Nederland! Iedereen in Ommen en omgeving weet sinds de jaren 50 het soft- en schepijs van Ekkelenkamp te vinden. In de rij staan voor het lekkerste ijsje op een mooie zomerdag, daar heeft dan ook niemand problemen mee! Alle ijsjes worden naar eigen recept bereid, mét streekproducten.

IJshoeve Bosman

IJshoeve Bosman in De Krim maakt van dagverse melk en lokale streekproducten het lekkerste boerenijs. De passie proef je! Alles is naar eigen recept, glutenvrij en het sorbetijs is zelfs lactosevrij. Dat maakt een ijsje eten bij Bosman helemaal voor iedereen leuk!

Boerhoes

Boerhoes in Dalfsen is hét adres voor boerenijs. Op het boerenerf maak je kennis met streekproducten, om de boerderij scharrelen de dieren vrolijk rond en op de boerencamping is het van april tot oktober genieten van het Vechtdal geblazen. Heerlijk om even uit te puffen van alle indrukken met een lekker vers ijsje onder de perenboom.

IJssalon Toscana

Toscana in Hardenberg is een Italiaanse ijssalon waar ze weten wat lekker is. Naast zelfgemaakt ijs hebben ze ook bonbons van Albért chocolade. Vanuit het hart van Hardenberg zo het hart van de ijsliefhebber in.

IJsboerderij De Meulenhorst

IJsboerderij de Meulenhorst in Ommen neemt je graag mee op rondreis langs het productieproces van hun heerlijke ambachtelijke boerenijs. Ze gebruiken zoveel mogelijk biologische grondstoffen, puur natuur dus!

Buffelfarm Kelder

Buffelfarm Kelder in Radewijk is wel heel speciaal, zij houden namelijk geen gewone koeien, maar waterbuffels. Van de waterbuffelmelk maken ze ook heerlijk romig ijs, in verschillende smaken zoals boerenjongens, aardbei, banaan en hazelnoot. Als je je eenmaal aan waterbuffelijs hebt gewaagd, dan wil je geen ander ijs meer. Proeven op eigen risico dus!