De Overijsselse Vecht

Terwijl het Vechtdal langzaam ontwaakt, maakt de Vecht zich gereed voor haar eerste bezoekers. Vissers, gewapend met hengel, comfortabele stoel en picknickmand vinden hier in de vroege morgen hun rust. Niet lang daarna komen ook de eerst kanoërs het Vechtdal vanaf het water verkennen. Peddelend langs stuwen, vistrappen en schippersherbergen nemen zij het landschap in zich op.

Op een klein strandje zijn kinderen druk in de weer, een schipper legt zijn sloep aan en gezinnen maken een boottocht. Wanneer de avond invalt, wordt het rustiger en zijn er hooguit nog een paar wandelaars die in stilte genieten van het kwaken van de knoflookpad. Gelukkig heeft de Vecht alle tijd en vervolgt zij onverstoorbaar haar route door het landschap.

Heerlijk op het water

  1. Vissen

    Pak je hengel uit de kast, verzamel voldoende aas, houd je VISpas in de aanslag en neem een kijkje bij de Vecht.

  2. Rondvaartboot

    Maak een rondvaart over de Overijsselse Vecht vanuit het gezellige Ommen naar de monumentale sluis van Vilsteren met rondvaartboot “Queen of Vechtvalley”.

  3. BBQ-donut

    Voor mensen die iets meer actie zoeken, heeft Hiawatha Actief een hele rij activiteiten op en langs de Vecht. Een bijzondere attractie is De BBQ Donut.

Vechtdal in beeld bij Trips & Travel