Wild spotten in het Vechtdal: welk dier spot jij?

Natuurgeheimen

Wilde dieren spotten. In Vechtdal? Ja zeker! Dassen, reeën, op heuse koesafari of tijdens een Bushcraft zelf overleven tussen het wild, het kan allemaal in de regio Vechtdal.

 1. 3

  Brandrode runderen aan de Vecht

  Een wel heel bijzondere activiteit, zelfs uitverkozen tot het meest innovatieve uitje van Nederland! Simone neemt je graag mee op Koesafari naar een bijzonder natuurgebied aan de rivier de Vecht waar Brandrode runderen grazen. Een bijzondere koesoort waar je alles over te weten komt tijdens het koe-zoek spel. Een uitje voor het hele gezin, terwijl je mee hobbelt in de huifkar achter de ouderwetse tractor, leer je alles over deze bijzondere dieren. Overigens smaakt het ‘Vechtdalrund’ ook erg goed! Bij Vechtdal Hoeve bestaat de ‘Big Five’ uit landbouw, natuur, recreatie, educatie en culinair en ontdek je hoe die onderdelen passen bij de Brandrode runderen.

 2. 2

  Spot het Speelnatuurpad en de das

  Bij Bezoekerscentrum De Wheem is het altijd een wilde boel. Het hele jaar door maak je kans om wilde dieren te spotten. Volg het Speelnatuurpad met al haar dierensporen en leer hoe je de meeste kans maakt om oog in oog te staan met een jong nieuwsgierig hert, wanneer de vossen op jacht gaan en meer. Wist je trouwens dat de das het grootste (land)roofdier van Nederland is? Je ziet ze helaas niet vaak, want het zijn echte nachtdieren. De Dasmobiel brengt daar verandering in; het is een geur- en geluidsdichte hut naast een bewoonde dassenburcht. Zo kun je op een dier- en milieuvriendelijke manier alles leren over dit bijzondere dier, da’s bijzonder! Landschap Overijssel is verantwoordelijk voor de dasmobiel en op de website lees je alles over een bezoek aan de dassenkijkhut in Bathmen.

 3. 1

  Uilenballen pluizen en waterdiertjes vangen

  Bij Natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg is er het hele jaar genoeg wilds te zien en beleven. Regelmatig worden activiteiten georganiseerd om te ontdekken hoe de dieren leven en slapen. Van uilenballen pluizen tot zelf insecten bestuderen onder een microscoop in de Natuurontdekhoek. Het is de leukste startplaats om de natuur te ontdekken, dus koppel jezelf aan een bijzonder avontuur.

Meer leuke verhalen