Winterwandelrondjes en bijzondere wandelroutes in het Vechtdal

Route-tips

Het begin van het jaar, dan is er weer tijd voor bezinning. Er werkt maar weinig zo goed als een wandeling, om je gedachten op een rijtje te zetten. De frisse lucht, geluiden van de natuur en het prachtige Vechtdal landschap lenen zich daar uitstekend voor. Er zijn een aantal winterwandelrondjes en meerdaagse wandelroutes door de regio die we van harte kunnen aanbevelen.

 1. 3

  Tweedaagse NS-wandeltocht Marienberg-Ommen-Dalfsen

  Langs de meanderende Vecht klim je de eerste dagen pittig over oude rivierduinen, door bossen, landgoederen en weilanden. Je loopt door pittoreske dorpjes als Junne en Vilsteren. De meeste paden zijn onverhard en geschikt voor Nordic Walking. NS heeft een NS-overnachtingsarrangement in Hotel Paping of bij Hotel Wildthout in Ommen.

 2. 2

  Lemelerberg Bergenroute

  Leer alles over de bizarre ‘witte wiev’n’ verhalen die er de ronde gaat, klim de 78 kilometer naar de top van de Archemerberg waar je bij helder weer zelfs naar Duitsland kunt kijken of bezoek de schaapskudde. De 10 kilometer lange route laat je op een bijzondere manier kennis maken met de natuur en alles wat het Vechtdal te voet te bieden heeft.

 3. 1

  Overijssels Havezatenpad

  Deze 16 kilometer lange route langs boerenland, landgoederen, rivieren, kanalen en bosrijk gebied laat alles zien wat het Vechtdal in zich heeft. Bij kasteel Eerde zie je de reislust van Baron van Pallandt, je wandelt langs de molens die het plaatsje Ommen zo herkenbaar maken en nog veel meer.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen