navigatie overslaan

Aardbeienboerderij RozemArrie

Dol op aardbeien? Proef ’t ambachtelijk softijs, ga heerlijk picknicken of bak je eigen pannenkoek!

Aardbeienboerderij RozemArrie en het Picknick-kruiwagenarrangement

Dol op aardbeien of altijd al meer willen weten over verschillende rassen? Elk ras heeft zo zijn eigen kenmerken, qua smaak en kleur. Naast het telen van aardbeien maakt Aardbeienboerderij RozeMarrie ook ambachtelijke jam, met behulp van natuurlijke grondstoffen en heel weinig suiker. Toch is de jam heerlijk friszoet van smaak en lang houdbaar. De picknick-kruiwagen is het recept voor een heerlijke tijd picknicken en volop genieten van het platteland. Je zoekt met de kruiwagen een mooi plekje rondom de boerderij of op het aardbeienland en plukt je eigen aardbeien voor de picknick. De picknick-kruiwagen is in een handomdraai omgetoverd tot een handige tafel waarop allerlei lekkernijen uitgestald kunnen worden, compleet met stoeltjes, een picknickkleed, tijdschriften en spelletjes.

Aardbeienwinkeltje in authentiek bakhuisje

In het bakhuisje is een leuk aardbeienwinkeltje. Hier kun je naast softijs ook de ambachtelijk gemaakte aardbeienjam en saus en ook poffert krijgen. Maar ook softijs met verrukkelijk verse pas geplukte aardbeien is altijd een traktatie. De kinderen spelen in het stro, terwijl jij geniet op het terras of nog even rond struint bij de aardbeienvelden. In het knusse winkeltje vind je ook vele aardbeien hebbedingetjes en theesoorten met aanverwante artikelen. Leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven of cadeautjes mee te maken. Bij minder mooi weer kun je heerlijk binnen genieten van al het lekkers, bijvoorbeeld van lunchgerechten, pannenkoeken, high tea's enz. Voor de kleuters is er binnen ook speelgelegenheid en de oudere kinderen vermaken zich prima in de strospeelschuur tegenover de theeschenkerij dus prima binnen het gezichtsveld.

Maïsdoolhof, Klompenpad of Pannenkoeken eten nabij Ommen

Op het naastgelegen Rokes Erf, waarbij je goed zicht hebt op de kids kun je gebruik maken van leuke activiteiten:

  • Maïsdoolhof
  • Boerenbosgolf
  • Klompenpad met de strospeelschuur

Pannenkoeken eten dichtbij Ommen?

Voor het arrangement ‘Doe de Pannenkoek’ ga je daar eerst op zoek naar de ingrediënten voor de pannenkoeken; verse melk van de koe, eieren van de kippen en meel van de molen. Weer terug bij RozemArrie bak je zelf de pannenkoeken met alle verzamelde verse ingrediënten en beleg je de pannenkoeken met heerlijke aardbeien(jam) of traditioneel met stroop, bruine suiker en spek of kaas.

Tip van RozemArrie: vergeet niet softijs met verse aardbeien als toetje te nemen!

Categorieën