navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Dorpjes in het Vechtdal

 • Leestijd 2
 • Gelezen 1363 keer

Het Vechtdal kent veel kleine dorpjes die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. Neem de tijd om het karakter, de sfeer en de rijke historie van deze idyllische dorpjes te ontdekken.

 1. Beerze

  Het schilderachtige plaatsje Beerze kenmerkt zich door de prachtige, authentieke Saksische boerderijen. Laat je verrassen door de statige lanen en unieke doorkijkjes en maak mooie wandelingen door bossen, veenputten, heide en zandverstuivingen. Als je tijd hebt, breng dan een bezoek aan melkveebedrijf Zandman. Hier zie, hoor en beleef je hoe het leven er op de boerderij aan toe gaat.

 2. Vilsteren

  Het unieke aan het pittoreske Vilsteren is dat het complete dorp op Landgoed Vilsteren ligt. Het levendige dorp kent met de Vilsterse Molen, Herberg de Klomp, de St. Willibrorduskerk en het Huis Vilsteren een aantal zeer bijzondere gebouwen. Wie meer wil weten over de cultuurhistorie van Vilsteren kan een bezoekje brengen aan het landgoedcentrum.

 3. Rheeze

  Het esdorp Rheeze is een echte boerengemeenschap. De eeuwenoude boerderijen in Saksische stijl bepalen het dorpsgezicht. De karakteristieke brink is de kern van het dorp. Maak een wandeling door natuurreservaat de Rheezermaten, laad jezelf op bij theehuis de Rheezer Kamer en schuif aan voor een lekker diner bij de Rheezer Bistro.

 4. Hoonhorst

  Het kleine dorpje Hoonhorst is ontstaan te midden van oude zandwegen, golvende landschappen en afwisselende bosgebieden. Hier vind je nog écht noaberschap. In Hoornhorst leer je hoe ze er duurzaamheid voorop zetten en welke rol de ‘Vechtnoabers’ spelen in de kleine buurtgemeenschap. Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan de Molen van Fakkert en de lokale bakker voor een echt Hoonhorster broodje.

 5. Arriën

  Dit karakteristieke esdorpje ligt verscholen achter Ommen en staat vooral bekend om RozemArrie, de mooiste aardbeientuin van Nederland. Het dorp is omgeven door uitgestrekte akkers en graslanden. Bij Arriën vind je ook natuurgebied Het Junner Koeland, waar je vanuit de vogelkijkhut wel zeventig verschillende soorten broedvogels kunt spotten.

 6. Dedemsvaart

  Het dorp Dedemsvaart kent een aantal historische landhuizen en is vernoemd naar Baron Van Dedem. Op het mysterieuze Kalkoventerreinvind je drie gerestaureerde kalkovens, een leshuis, een authentiek turfschip en een gashouder die tegenwoordig fungeert als theater. Dedemsvaart is ook bekend door de botanische tuinen van Mien Ruys.

Wat vind je van dit artikel?