Ommen

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, een oude Hanzestad met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum. Klimgordels en zekeringsapparaten zijn niet nodig. Wel een paar goede wandelschoenen, een redelijke conditie en liefde voor natuur.

Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal. Waar u al fietsend een bezoek kan brengen aan het schilderachtige landgoeddorp Vilsteren. Waar u kunt wandelen langs Saksische boerderijen in Beerze of een bezoek kunt brengen aan de natuurterreinen van Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel of Natuurmonumenten.

Tijdens uw bezoek aan Ommen mag een bezoek aan Tourist Info Ommen zeker niet ontbreken. Zij kunnen u vertellen waar het Nationaal Tinnen Figuren Museum of het Streekmuseum zich bevindt. Wat er te doen is in het Natuurinformatiecentrum in de Besthmermolen of bijvoorbeeld tijdens de Ommer Bissingh.

Ommen bestaat uit de dorpen en buurtschappen Lemele, Vilsteren, Arriën, Arrierveld, Archmen, Beerze, Beerzerveld, Besthmen, Dalmsholte, Eerde, Giethmen, Hoogengraven, Junne, Vinkenbuurt, Nieuwebrug, Ommerschans, Stegeren, Varsen en Witharen.

Helemaal Ommen

Benieuwd wat er in Ommen allemaal te doen is? Bekijk dan deze promotievideo voor Ommen.