navigatie overslaan

Route-tips

Kinderroutes in Dalfsen

  • Leestijd 2
  • Gelezen 11600 keer

Lekker naar buiten een frisse neus halen. Wandelen met kinderen in Dalfsen is een waar avontuur met deze speciale kinderwandelroutes. Trek de wandelschoenen aan ga mee op pad!

Wandelen met kinderen. Alle Tijd voor elkaar

Computerspelletjes aan de kant! Vandaag gaan we lekker naar buiten. Een frisse neus halen en lekker een stukje lopen. Wandelen met kinderen in Dalfsen betekent Alle Tijd voor elkaar. Papa en mama genieten van de schitterende natuur, terwijl de kids heerlijk struinen en van alles beleven. In Dalfsen zijn maar liefst drie kinderwandelroutes die van wandelen een waar avontuur maken.

1. Wandelroute voor kinderen door en rond Hessum

Deze kinderroute is 3,3 km en start bij wandelstartpunt Hessum, bij Café en Restaurant Madrid. Heb je na het wandelen nog energie over? Bij het startpunt is een midgetgolfbaan en een leuke speeltuin met wel 45 speeltoestellen. Buiten spelen in Vechtdal Overijssel voor heel het gezin!

2. Wandelen met kinderen in Hoonhorst

Kinderwandelroute in en om Hoonhorst is 3,2 km en start bij wandelstartpunt Hoonhorst, bij Café en Restaurant Zalen Kappers. Bij dit startpunt staat de authentieke, 150 jaar oude en prachtig gerestaureerde korenmolen Fakkert. De molen werkt nog en geregeld worden er demonstraties gegeven.

3. Kinderwandelroute Beleefpad De Horte

Het Beleefpad start bij wandelstartpunt De Horte, Poppenallee 39 in Dalfsen. Het Beleefpad is een route van Landschap Overijssel en is 2,5 km. De naam van de route zegt het al; hier kun je van alles beleven. Je kan onder andere genieten van het uitzicht vanaf de uitkijktoren en zitten op het oeverbankje boven het water.

Download hier, de routebeschrijving van de drie routes

Dalfsen, kastelen, landgoederen en havezaten

Al wandelend met de kinderen door Dalfsen is de kans groot dat u besluit later nog eens terug komen. Met of zonder kinderen. Dalfsen wordt namelijk gekenmerkt door een prachtige natuur. Hier kun je heerlijk fietsen of wandelen door de bossen, heidevelden en langs oude Vechtarmen. Genieten van weidse uitzichten en een idyllisch landschap, waarin landgoederen, havezaten en zelfs een Middeleeuws kasteel het decor vormen. Maar liefst 2000 ha. landgoed is opengesteld als wandelgebied. Bekijk hier de bijbehorende wandel- en fietsroutes:

Wat vind je van dit artikel?