navigatie overslaan

Lemele is een dorp dat onder de gemeente Ommen valt. De plaatsnaam verwijst naar de zanderige kleisoort leem die hier vroeger werd gedolven. De meest bekende plek is Lemele is de Lemelerberg. Deze stuwwal met een hoogte van zestig meter is ontstaan in de voorlaatste ijstijd. De Lemelerberg wordt gekenmerkt door heide, loofbos en stuivende zandvlaktes.

Ontdek Lemele

Krachtpatser in Lemele

Tijdens een bezoek aan de Lemelerberg maak je kennis met stille heideterreintjes, mystiek jeneverbesstruweel, loofbos, sprankelende bronnen en stuivende zandvlaktes. Dit veelzijdige terrein nodigt uit om lekker te wandelen, fietsen, paardrijden of mountainbiken. Genieten dus. En… laat je in het voor- en najaar eens verrassen door een ontmoeting met de schaapskudde.

De bloeiende heide

De paarse heide, een adembenemend natuurlijk fenomeen, betovert bezoekers met haar weelderige tapijt van bloeiende heideplanten. Deze prachtige paarse zee strekt zich van ongeveer half augustus t/m half september uit over uitgestrekte heidevelden en biedt een schilderachtig uitzicht. Een must-see voor natuurliefhebbers en fotografen.