Staphorst

Ontdek

Boerderijen, in de typische Staphorster kleuren blauw en groen, die in stegen achter elkaar geplaatst zijn. Uniek slagenlandschap rond Rouveen. Klokkenstoel naast de kerk in IJhorst. Het fraaie Reestdallandschap. Bewoners in klederdracht. Staphorster Stipwerk. Kortom, een prachtige mix van cultuur en natuur. Dat is gemeente Staphorst.

Verhalen uit Staphorst

Recreatievijver Zwarte Dennen

Ontdek Staphorst

Monumentale boerderijen

De gemeente Staphorst is rijk aan monumentale panden. Langs de Gemeenteweg en de Oude Rijksweg, een 12 kilometer lang lint door Staphorst en Rouveen, staan aan beide kanten van de weg prachtige monumentale boerderijen. In Museum Staphorst, gevestigd in zo’n boerderij, zie je hoe de bevolking vroeger leefde.

Van alles te doen

De ideale manier om Staphorst te ontdekken is te voet of met de fiets. De vele routes voeren u door een uniek landschap rijk aan karakteristieke elementen. Je kan heerlijk in de natuur omzwerven, oude gebouwen bekijken of een bezoekje brengen aan de diverse markten en braderieën in de gemeente. Een vriendelijke en gastvrije gemeente waar u graag nog eens terugkomt.