Verrukkelijke recepten
Asperge-ijs
-
Leestijd 1
-
Gelezen 1051 keer
Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagerecht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens (voor 6 personen).
Heeft u al een voor- en hoofdgerecht gemaakt met asperges? Daar hoort natuurlijk ook een lekker nagerecht bij. Probeer het volgende recept voor asperge ijs eens (voor 6 personen).
Ingrediënten
- 1 kilo witte asperges
- kopje bruine suiker
- frambozen en blauwe bosbessen
- 150 gr suiker
- 1 vanillestokje
- balsamicoazijn
- 5 dl Alpro Soja melk Calcium
- 6 eieren (eigeel nodig)
- 6 velletjes filodeeg.
Bereidingswijze
- Schil de asperges en kook ze in de melk met de vanillestok tot ze super gaar zijn.
- Klop het eigeel van 4 eieren met de 150 gr suiker.
- Giet het kokende mengsel op de eigelen. Laat afkoelen en draai in een ijsmachine tot ijs (je mag de asperges eerst mixen of de stukjes heel laten).
- Vul 4 kopjes met versneden vruchten.
- Doe er asperge-ijs in en besmeer de randjes van de kopjes met eigeel.
- Beleg de kopjes met filodeeg en kleef ze dicht.
- Bestrijk het filo-deeg met wat balsamicoazijn en bestrooi met bruine suiker.
- Zet de kopjes 2 minuten onder de grill.
En smullen maar!