navigatie overslaan

Verrukkelijk Vechtdal

Alle tijd voor een terrasje

  • Leestijd 3
  • Gelezen 2673 keer

Je hoeft even helemaal niets. Alle tijd dus voor een bezoek aan het terras! Een goede kop koffie met wat lekkers uit de streek gaat er wel in. De ongedwongen sfeer die je ervaart en de oprechte glimlach die je er gratis bij krijgt, geven je dag nèt dat beetje extra’s. Maak kennis met gastvrij Vechtdal!

Wie de Vecht volgt en van Gramsbergen naar Zwolle rijdt, komt onderweg veel mooie plekken tegen voor een ontspannende en culinaire stop. Elk met een eigen stijl, sfeer en smaak.

Begin je in het oosten, daar waar het Duitse Vechtetal overgaat in het Vechtdal, dan kun je de Mommeriete niet missen. Brouwerij Mommeriete is een gouden plek voor bierliefhebbers. Geniet van een heerlijke Scheerse Tripel op het ruime terras aan het water en neem een stukje bierkaas mee voor thuis.

Op het terras met huisgemaakte lekkernijen

Rij naar Rheeze en stop bij de Rheezer Kamer voor een landelijk kopje rust. Een unieke en sfeervolle theetuin gelegen tussen karakteristieke boerderijen. Laat je verrassen door de homemade taarten en proef de specialiteit: Italiaanse koffie.

Ben je benieuwd naar het Reestdal? Neem dan de tijd om even weg te kruipen in de knusse loungebanken bij Brasserie De Boerderij. De karakteristieke boerderij heeft een fijn terras waar je lekker kunt borrelen.

Voor je het weet ben je in Ommen, maar sla even af naar Junne. Bij thee- en koffieschenkerij Junners heb je een prachtig uitzicht over landgoed Junne. Op het terras in de boomgaard kun je genieten van huisgemaakte streekproducten en allerlei lekkers uit eigen bakkerij.

Als je toch de tijd aan jezelf hebt, hoef je natuurlijk niet de kortste weg te nemen. Aan de voet van de Lemelerberg ligt het boscafé van natuurcamping De Lemeler Esch. Neem een verse kop koffie met huisgemaakt gebak of vier het leven met een heerlijk glaasje wijn.

Verkoeling en borrelen rondom de Vecht

In Ommen heb je terrassen in overvloed. Een goede lunch of heerlijk diner scoor je bij Brasserie Tante Pos. Op het terras van dit voormalige postkantoor kun je heerlijk onderuitzakken in de loungesets. Aan de Vecht vind je restaurant De Zon, waar je terecht kunt voor een uitgebreide brunch of een gezellige borrel langs de oevers van de rivier. Verkoeling vind je bij ijssalon Ekkelenkamp. Het eigengemaakte softijs behoort tot de lekkerste van Nederland. Op zomerse dagen is het dan ook een gezellige drukte op het terras.

Bijna in Zwolle, maar je wilt nog iets meer van het Vechtdal proeven? Neem een borrel met goed gevulde borrelplank bij Buitenplaats de Luwte. Op het terras van het paviljoen met een weids uitzicht over de Vecht en de landerijen vergeet je even helemaal de tijd...

Wat vind je van dit artikel?