navigatie overslaan

Doe-tips

7 tips voor Paasplezier in het Vechtdal

 • Leestijd 3
 • Gelezen 8117 keer

Dompel jezelf onder in het ultieme paasweekend in het Vechtdal! Met Pasen valt er veel te ontdekken en beleven in onze regio. Wij staan klaar om je te inspireren met zeven tips voor een onvergetelijk paasweekend! Vergeet niet onze uitagenda te raadplegen voor een compleet overzicht van alle bruisende activiteiten. Fijne Pasen!

 1. High Tea in het Vechtdal

  Pasen is de perfecte gelegenheid om te genieten van een High Tea in het Vechtdal! Wie houdt er nu niet van een dagje theeleuten en gezellig bijkletsen? In de prachtige omgeving van het Vechtdal vind je overheerlijke adresjes voor een smaakvolle high tea. Wij hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet.

 2. Hardenberg Buiten

  Op Tweede Paasdag draait alles om gezelligheid met het heel gezin op de Oldemeijer tijdens Hardenberg Buiten! Van 10:00 uur tot 16:00 uur staat er een bruisend programma klaar, boordevol leuke buitenactiviteiten voor zowel jong als oud. En alsof dat nog niet genoeg is, vier je dit jaar ook nog eens het 25-jarige jubileum van Hardenberg Buiten. Dubbel feest dus!

 3. Route het Wolvenspoor

  Tijd om de natuur te verkennen tijdens Pasen? Ontdek deze beestachtige wandelroute in Ommen, speciaal ontworpen om samen met je kinderen op avontuur te gaan. Transformeer in een wolf en voltooi spannende opdrachten langs het Wolvenspoor. Deze route biedt zowel volwassenen als kleine avonturiers een ervaring om nooit te vergeten!

 4. Gramsberger Torentocht

  Heb je zin in een stevige wandeling in je paasweekend? Misschien is de Gramsberger Torentocht iets voor je! Op zaterdag 30 maart staat de 10e editie van de Gramsberger Torentocht op het programma. Trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige routes die je door de schilderachtige buurtschappen rond Gramsbergen leiden.

 5. Paasbrunch Rheezerbelten

  Vier Pasen op Eerste Paasdag bij de Rheezerbelten! Ontdek een feestelijke paasbrunch, speciaal samengesteld voor het hele gezin. De kinderen kunnen hun creativiteit uiten aan de knutseltafel, waar ze leuke paascreaties kunnen maken. Ook kunnen ze op zoek gaan naar paaseieren rondom het restaurant. Het wordt een onvergetelijke Paaszondag bij de Rheezerbelten!

 6. Op avontuur met Joggem

  Duik dit paasweekend in een spannend avontuur met Joggem! Verken terwijl je fietst het verhaal achter de Slag bij Ane, of wandel met Joggem door het betoverende Vechtpark en ontdek alles over zijn ontstaan. Beantwoord je alle vragen tijdens het avontuur goed? Dan wacht er een verrassing op je in de te kraken kluis!

 7. Eiertikken in Ommen

  Al meer dan honderd jaar viert Ommen op Tweede Paasdag een geliefde traditie: het eierentikken. Op het plein nabij de Vecht verzamelt zich een enthousiast publiek. Grote kisten vol gekookte eieren worden aangevoerd en verkocht aan de aanwezigen. Zodra het startsein klinkt, barst het spontane spel los: deelnemers proberen elkaars ei te tikken. Wie als eerste zijn ei breekt, heeft verloren en moet het ei aan zijn tegenstander afstaan.

Wat vind je van dit artikel?