Top 6 terrassen aan De Vecht

Verrassend Vechtdal

Bekijk onze top 6 terrassen aan de Vecht. Waar moet je zijn voor een drankje en bitterbal of juist een hoogstaande culinaire verwennerij met uitzicht over De Vecht. Er gaat niets boven lekker genieten van een uitzicht met water, groen en voorbijtrekkende pleziervaart. Maak een keuze uit de top 6 terrassen aan de Vecht en proost op een heerlijke dag in het Vechtdal.

 1. 6

  Grand Café en Restaurant de Troubadour

  Bourgondisch genieten aan de Vecht in Hardenberg kan bij Grand Café en Restaurant de Troubadour. Geniet in de zonnige serre van een uitgebreide kaart, of op het terras aan het water met een koud drankje!

 2. 5

  Brouwerij Mommeriete

  Brouwerij Mommeriete in Gramsbergen ligt eigenlijk niet direct aan de Vecht, maar wel aan het water. Bierliefhebbers komen hier voor de koperen brouwerij. Daarnaast is er een proeflokaal, een restaurant en een groot restaurant met terras. Hier kunt u genieten van de producten van de brouwerij terwijl het water zachtjes voorbijkomt.

 3. 4

  Buitenplaats de Luwte

  Voor fietsers en wandelaars is het een echte insider-tip: Buitenplaats de Luwte in Zwolle is het ideale begin- en eindpunt van een route. Gelegen aan de zogenaamde ‘Poort van het Vechtdal’ biedt dit terras in een paar minuten directe toegang tot de natuur. Bij mooi weer kunt u van uw koffie of glas wijn genieten onder het rieten dak van het paviljoen.

 4. 3

  De Zon Hotel & Restaurant

  Stel je even voor: een fraai Belgisch hardstenen terras met buitenbar, een handgemaakte Nederlandse koffiemachine, windschermen en enorme parasols met ingebouwde heaters. En op het beneden terras aan de Vecht: loungebanken met lekker dikke kussens en de aanlegsteiger voor de sloep!

 5. 2

  Hotel Mooirivier

  Hotel Mooirivier ligt tussen Ommen en Dalfsen, op slechts 15 minuten met de auto van Zwolle. In het speciale restaurant ‘Aan de Oever’worden klassieke gerechten op een moderne manier geserveerd. Voor een drankje of een kleine snack is ‘Flow Bar & Terras' ideaal. Op zomerse dagen zijn de lounge stoelen op het terras de comfortabele uitnodiging om te blijven hangen.

  Let op: in de zomermaanden is het restaurantbezoek alleen mogelijk met een hotelreservering

 6. 1

  Grand Café De Fabriek

  Gelegen aan de Vecht in Dalfsen ligt Grand Café de Fabriek. Naast de industriële en gemoedelijke uitstraling binnen, is het ook heerlijk genieten met en wijntje op het terras aan het water.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen