Top 5 Terrassen aan de Vecht

Bekijk onze top 5 terrassen aan de Vecht. Waar moet je zijn voor een drankje en bitterbal of juist een hoogstaande culinaire verwennerij met uitzicht over De Vecht. Er gaat niets boven lekker genieten van een uitzicht met water, groen en voorbijtrekkende pleziervaart. Maak een keuze uit de top 5 terrassen aan de Vecht en proost op een heerlijke dag in het Vechtdal.

1. Hotel Mooirivier

Hotel Mooirivier ligt tussen Ommen en Dalfsen en op slechts vijftien minuten rijden van Zwolle. Het hotel beschikt over een bijzonder restaurant ‘Aan de Oever’ waar een modern-klassieke kaart wordt geserveerd. Een uitstekend alternatief voor een hapje en drankje is het Grand Café. Op zomerse dagen kan je terecht in één van de loungestoelen op het terras.

2. Theater De Stoomfabriek

Gelegen aan De Vecht in Dalfsen ligt Theater De Stoomfabriek. Naast plek voor theatervoorstellingen en concerten tot wel 200 personen beschikt het over een horecagelegenheid waar je voor aanvang kunt eten en drinken. Ook bezoekers die geen voorstelling na afloop pakken, zijn van harte welkom.

3. De Zon/Sun(ny) Beach

Stel je even voor: een fraai Belgisch hardstenen terras met buitenbar, een handgemaakte Italiaanse koffiemachine, windschermen en enorme parasols met ingebouwde heaters. En op het benedenterras staan loungebanken met dikke kussens voor je klaar. Houd je van design dan moet je naar De Zon in Ommen. Een meer casual alternatief bij hotel De Zon is Sun Beach dat betekent loungen en ontspannen met een zandstrandje aan De Vecht. Wil je een feestje geven dan is Sun Beach een ideale locatie.

4. Dijkmoment Zwolle

Fietsers en wandelaars starten of eindigen hun tocht graag vanaf Dijkmoment Zwolle. De horecagelegenheid ligt aan de zogenaamde ‘Poort van het Vechtdal’ vanwaar je binnen luttele minuten de natuur toetreedt. Zolang het weer het toelaat geniet je hier uitstekend van je koffie of wijntje onder de rieten kap van het paviljoen.

5. Brouwerij Mommeriete

Eigenlijk niet de Vecht, maar wel een mooi plekje langs het water is Bierbrouwerij de Mommeriete in Gramsbergen. De brouwerij beschikt over een koperen Brouwhuis met proeflokaal, café en groot terras. Voor de bierliefhebber is Mommeriete een gouden plek langs het water waar je in alle rust kunt genieten van vakmanschap, terwijl de rivier voorbijkabbelt.