navigatie overslaan

“Het (h)eerlijke streekproduct uit het Vechtdal!”

Eerlijk Rund | Vlees zoals vlees bedoeld is

  • Leestijd 2
  • Gelezen 2661 keer

Welkom op de boerderij in Holtheme. De plek waar de ‘dames’ wonen en waar de familie Meilink ze van kalfje tot koe mogen verzorgen. Dat doen ze met heel veel plezier en aandacht. Met ruime ervaring in de veehouderij weten zij wat er nodig is voor een goed en verrukkelijk stukje vlees. Deze ervaring wordt nu ingezet bij het houden van Belgisch Blauwe runderen. Dit gebeurt op kleine schaal met aandacht voor het welzijn van dier en milieu.

Bijzondere koeien
De koeien zijn zogenaamde ‘Belgisch Blauwe’. Het dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Het vlees van de ‘Belgisch Blauwe’ bevat gemiddeld 5 % vet, dat is 2 tot 3 keer minder dan vlees van de meeste andere rassen. De vetsamenstelling bestaat uit een goede verhouding tussen de vetzuren, met name onverzadigde vetzuren en dat is ook nog eens gunstig voor de gezondheid van de consument.

koe
koe

100 % natuurlijk
De koeien groeien bij hen op in het mooie Vechtdal. Door samen te werken met lokale partners in de regio is een goede gezondheid en herleidbare oorsprong, van voer tot vlees, gegarandeerd. De ‘dames’ krijgen dan ook gras en mais van eigen bodem. Hierdoor leveren deze runderen vlees van uitmuntende kwaliteit. Kortom: Eerlijk rund levert een eerlijk stukje vlees; van de regio voor de regio.

Van boer op bord
Het vlees verpakken ze in handige porties en vervolgens vriezen ze het vlees direct in. Daardoor behoudt het vlees optimale smaak en kwaliteit. Je kunt het vlees thuis zelf bereiden, maar ook proeven op culinaire wijze bij o.a. Restaurant Rheezer Bistro (De Rheezerbelten). Waar je Eerlijk Rund ook proeft, je krijgt altijd een goed, gezond en duurzaam stukje vlees uit de regio op je bord. Dat proef je gewoon!

Verkooppunten
Wil je deze verrukkelijke Vechtdal smaak zelf proeven? Dan kan je het vlees van Eerlijk Rund kopen bij verschillende verkooppunten, klik hier Het verhaal | Eerlijk Rund. Daarnaast kan je verschillende vleespakketten ook heel eenvoudig bestellen via de webshop op www.eerlijkrund.nl. Je hebt zelfs de mogelijkheid om jouw eigen pakket samen te stellen. Vervolgens wordt het thuis gekoeld bij je afgeleverd, handig toch!

Wat vind je van dit artikel?