9 Vechtdal buitenactiviteiten voor kinderen

Eindeloos speelplezier

Buiten zijn, buiten spelen, buiten beleven. Klauter in een speelbos, volg een wolvenspoor, fiets van molen naar pannenkoek. Volg spannende routes én je eigen koers. Samen, dwars door het Vechtdal. Hier mogen avonturen eindeloos duren.

 1. 9

  Avonturenpad Beerze Rangers

  Ga op avontuur in de bossen van Beerze met het Avonturenpad Beerze Rangers. Het avonturenpad zit vol leuke opdrachten, raadsels en verwijzingen. Weet je de route succesvol te lopen? Dan krijg je een echte ‘Ik ben een Beerze Ranger’-button. De speurtocht, met échte gevulde knapzak met lekkers voor onderweg, is verkrijgbaar bij het Giga Konijnenhol bij Beerze Bulten.

  De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar en de tocht duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. De wandel- en speurtocht is bedoeld om kinderen spelenderwijs meer te leren over de natuur en de flora en fauna in het Beerze bos.

 2. 8

  NuNature Outdoor & Events

  Op zoek naar spanning, avontuur en durf je grenzen te verleggen? Kom dan voor een dagje uit of weekendje weg naar NuNature in Ommen. Met diverse outdoor activiteiten voor een sportief dagje uit!

 3. 7

  In de voetsporen van de molenaar

  Terwijl je 22 kilometer fietst door de indrukwekkende omgeving verzamel je de ingrediëntcodes bij boerenbedrijven in de omgeving om vervolgens bij de Molen van Fakkert van de versgebakken pannenkoeken te smullen. Lekker en leerzaam!

 4. 6

  WILDLANDS Adventure Zoo Emmen

  In één dag de wereld ontdekken? Dat kan in de interactieve dierentuin in Emmen. Door de jungle, savanne en het poolgebied. Maak een trucsafari, kijk onder het ijs of sta plots oog in oog met een olifant.

 5. 5

  Het Uitleefboek

  In het Vechtdal valt zoveel te beleven en te ontdekken in de natuur! Daarom heeft natuurkampeerterrein De Klashorst een Uitleefboek ontwikkelt, hiermee leer je de omgeving op een verrassende manier kennen. Het boek staat vol met opdrachten langs bestaande wandelroutes of op mooie, stille locaties in het Vechtdal.

 6. 4

  Attractiepark Slagharen

  Een plek waar je geen kind aan je kind hebt, dat is attractiepark Slagharen. Met meer dan 30 attracties, een ontdekkingstocht door Jules Verne Adventureland, mee met de American Indian indianen, carnaval in New Orleans, het Wilde Westen in Mexico valt er meer te beleven dan ze aankunnen.

 7. 3

  Op avontuur met Joggem

  Joggem woont in de gemeente Hardenberg, in het prachtige Vechtdal. Hij zit op de basisschool en vindt het, net als veel van zijn leeftijdsgenootjes, leuk om te gamen en filmpjes te kijken. Spannende boeken lezen vindt hij ook leuk, maar het allerliefste is hij lekker buiten! Vooral fietsen en wandelen doet hij graag. Ga je mee op avontuur met Joggem?

 8. 2

  Paardensportcentrum De Lourenshoeve

  Klim op de rug van een paard en ga mee op paardrijtocht. Door de bossen, langs de boerderijen. Bij De Lourenshoeve hebben ze alles voor de paardenliefhebbers en op hoogte zie je nog meer van de mooie natuur van het Vechtdal!

 9. 1

  Spannendste wandelroute voor kinderen

  Een beestachtig leuke wandelroute voor kinderen in Ommen. Verander in een wolf en voer leuke opdrachten uit. Wandelen met kinderen was nog nooit zo leuk! Gaan jullie mee op avontuur?

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer leuke verhalen