navigatie overslaan

Tips

8 Vechtdal buitenactiviteiten voor kinderen

 • Leestijd 3
 • Gelezen 19010 keer

Buiten zijn, buiten spelen, buiten beleven. Klauter in een speelbos, volg een wolvenspoor, of ga met z'n allen naar een attractiepark. Spannende routes én je eigen koers bepalen. Samen, dwars door het Vechtdal. Hier mogen avonturen eindeloos duren!

 1. 8

  Avonturenpad Beerze Rangers

  Ga op avontuur in de bossen van Beerze met het Avonturenpad Beerze Rangers. Het avonturenpad zit vol leuke opdrachten, raadsels en verwijzingen. Weet je de route succesvol te lopen? Dan krijg je een echte ‘Ik ben een Beerze Ranger’-button. De speurtocht, met échte gevulde knapzak met lekkers voor onderweg, is verkrijgbaar bij het Giga Konijnenhol bij Beerze Bulten. De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar en de tocht duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur.

 2. 7

  NuNature outdoor & events

  Op zoek naar spanning, avontuur en durf je grenzen te verleggen? Kom dan voor een dagje uit of weekendje weg naar NuNature in Ommen. Met diverse outdoor activiteiten voor een sportief dagje uit!

 3. 6

  Knof de Pad

  Knof is kok bij Bospaviljoen De Rheezerbelten. Gisteravond bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken van Rheeze. En nu? Nu is hij weg! 'Knof de Pad' is een speurtocht van ongeveer 1,5 uur door het leefgebied van de knoflookpad en is geschikt voor kinderen van 7-12 jaar.

 4. 5

  Avonturenpad Hop de Wolf

  Verken het prachtige Wolfskuilbos met Hop de Wolf via een spannende audiotour. Ontdek de geschiedenis van de omgeving en voltooi 12 leuke doe-opdrachten. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar. Koop de routekaart voor €10,- bij de receptie van De Wolfskuil. Mis dit avontuur ter ere van hun 75-jarig bestaan niet!

 5. 4

  Het Uitleefboek

  In het Vechtdal valt zoveel te beleven en te ontdekken in de natuur! Daarom heeft natuurkampeerterrein De Klashorst een Uitleefboek ontwikkelt, hiermee leer je de omgeving op een verrassende manier kennen. Het boek staat vol met opdrachten langs bestaande wandelroutes of op mooie, stille locaties in het Vechtdal.

 6. 3

  Attractiepark Slagharen

  Een plek waar je geen kind aan je kind hebt, dat is attractiepark Slagharen. Met meer dan 30 attracties, een ontdekkingstocht door Jules Verne Adventureland, mee met de American Indian indianen, carnaval in New Orleans, het Wilde Westen in Mexico valt er meer te beleven dan ze aankunnen.

 7. 2

  Op avontuur met Joggem

  Joggem woont in de gemeente Hardenberg, in het prachtige Vechtdal. Hij zit op de basisschool en vindt het, net als veel van zijn leeftijdsgenootjes, leuk om te gamen en filmpjes te kijken. Spannende boeken lezen vindt hij ook leuk, maar het allerliefste is hij lekker buiten! Vooral fietsen en wandelen doet hij graag. Ga je mee op avontuur met Joggem?

 8. 1

  Spannende wandelroute voor kinderen

  Een beestachtig leuke wandelroute voor kinderen in Ommen. Verander in een wolf en voer leuke opdrachten uit. Wandelen met kinderen was nog nooit zo leuk! Gaan jullie mee op avontuur?

Wat vind je van dit artikel?