navigatie overslaan

Tips

De 10 leukste Vechtdal kinderroutes

 • Leestijd 5
 • Gelezen 56816 keer

Kinderen en stilzitten, dat is voor de meesten een hele opgave. Gelukkig is het Vechtdal ontzettend avontuurlijk, met spannende wandelroutes, een speelnatuurpad, speurtochten en fietsroutes. Dit zijn de leukste kinderroutes in het Vechtdal, geschikt voor groot en klein.

 1. 10

  Piratenpad in Ommen

  Het piratenpad in Ommen is een route van 3 kilometer en kan worden gevolgd aan de hand van herkenbare paaltjes, deze kun je vinden in het Laarbos. Ter ondersteuning van het thema piraten kan er een tasje met inhoud worden gekocht bij camping De Koeksebelt en bij de Kinderboerderij. Hierin zitten diverse artikelen om de kinderen om te toveren als piraat en een route kaart met vragen voor onderweg. De route start tegenover de kinderboerderij bij de witte slagboom.

 2. 9

  AVONTURENPAD BEERZE RANGERS

  Ga op avontuur in de bossen van Beerze met het Avonturenpad Beerze Rangers. Het avonturenpad zit vol leuke opdrachten, raadsels en verwijzingen. Weet je de route succesvol te lopen? Dan krijg je een echte ‘Ik ben een Beerze Ranger’-button. De speurtocht, met échte gevulde knapzak met lekkers voor onderweg, is verkrijgbaar bij het Giga Konijnenhol bij Beerze Bulten.

  De adviesleeftijd is vanaf 6 jaar en de tocht duurt gemiddeld 1,5 a 2 uur. De wandel- en speurtocht is bedoeld om kinderen spelenderwijs meer te leren over de natuur en de flora en fauna in het Beerze bos.

 3. 8

  In de voetsporen van de molenaar, Hoonhorst

  Met deze fietsroute van 22 kilometer volg je het spoor van de molenaar langs verschillende boerenbedrijven die eieren, melk, spek en graan leveren. Verzamel de ingrediëntcodes en geniet van een heerlijke ambachtelijke gebakken pannenkoek, nadat je een bezoek hebt gebracht aan de prachtige Molen van Fakkert.

  Omdat de route 22 kilometer is, is deze route geschikt voor kinderen wanneer je te fiets gaat! Het startpunt is bij Cafe Restaurant Zalen Kappers. De fietsroute kost €12,50 per persoon, inclusief ambachtelijk gebakken pannenkoek en fietsroute op kaart.

  Iedere zaterdag van 13.30 tot 16.30 mogelijk, op andere momenten op afspraak.

 4. 7

  Knof de Pad, Hardenberg

  Knof de Pad is een speurtocht van 1,5 uur voor kinderen van 7-12 jaar. Tijdens deze tocht hebben de kids een belangrijke missie: de vermiste kok Knof van Bospaviljoen De Rheezerbelten opspeuren. De avond ervoor bakte hij nog de lekkerste pannenkoeken, nu is hij nergens meer te bekennen. Door de sporen van Knof te volgen, kunnen ze hem terugbrengen. Deze kinderroute maakt echte avonturiers van de kinderen, inclusief Vechtdal knapzak met verrekijker en andere items om het avontuur goed te kunnen volbrengen.

 5. 6

  Het hol van de leeuw, Lemelerberg

  Het Hol van de Leeuw is niet zozeer een kinderroute, maar een waar speelparadijs voor een heel dagje uit. Vanuit Het Hol van de Leeuw is het speelbos van Landschap Overijssel het terrein van de kleinsten. Al slingerend aan touwen, verstoppend in bomen en klauterend boven de grond verkennen ze de omgeving. Kids nog niet uitgeraasd? Dan is de 4 kilometer lange wandelroute ‘Spoor van de Leeuw’ een leuk vervolg over de Lemelerberg, over de heide en door het bos.

 6. 5

  Het Wolvenspoor, Ommen

  Deze kinderroute is niet voor bangeriken. Het Wolvenspoor is namelijk een beestachtig avontuur en kinderen veranderen er tijdens de wandeling in heuse wolven! Zelfs volwassenen krijgen er soms de kriebels van. Een toversnoepje zorgt ervoor dat je je eindelijk eens als beest mag gedragen. Door knaag- en voetsporen te volgen leer je alles over het leven van de wolf, je mag zelfs van de paden af. Onderweg moeten er opdrachten uitgevoerd worden om te bewijzen dat de kinderen een echte SuperWolf kunnen zijn. Alle details over Het Wolvenspoor lees je hier. En nu maar hopen dat het toversnoepje is uitgewerkt voordat je weer thuis bent…

 7. 4

  Op avontuur met Bas de Das, Balkbrug

  Het Speelnatuurpad is een vrij toegankelijk speel-, ontdek- en belevingspad. Kinderen van 4-12 jaar kunnen via de paaltjes van Bas de Das de route volgen en kennis maken met een groot vogelhuis, de takkenril van Egel, verstopplekken van verschillende dieren, een insectenmuur en een levensgrote Koolmezenkast. Het pad is gemaakt in samenwerking met kinderen uit Balkbrug, en die weten zeker wat leuk is in hun buurt! Startpunt en uitvalsbasis voor alle activiteiten is Bezoekerscentrum De Wheem in het Reestdal. Naast deze route zijn er nog meer leuke routes in het Reestdal.

 8. 3

  Joggem!

  Ken jij Joggem al? Joggem woont in de gemeente Hardenberg, zit op de basisschool en vindt het net als veel van zijn vriendjes leuk om spelletjes te spelen op de computer. Boeken lezen doet hij ook, maar dan moeten het wel spannende verhalen zijn. Wat Joggem het allerleukst vindt is lekker buiten zijn. Vooral fietsen en wandelen vindt hij superleuk!

 9. 2

  Georun - the Signs

  Leuk voor de wat oudere kids: GeoRun the Signs. Een 9 kilometer lange GPS tocht per step om Waypoints te vinden. Met opdrachten van uitdaging, beproeving en volharding.

 10. 1

  Kabouter-Trap Route, Reestdal

  Kabouterkinderen die het aandurven om 21 kilometer te fietsen, op avontuur in Het Kabouterwoud om het grensgebied tussen Overijssel en Drenthe te verkennen, zet je tweewieler op scherp! De Kabouter-Trap route voert langs de Reest, een rivier met een hele belangrijke rol in de regio én de geschiedenis. De route gaat dwars door het Reestdal, over kronkelige landweggetjes, over een oud landgoed, langs boerderijen en leuke buurtjes, groene weilanden en het bos. Langs de route zijn verschillende leuke uitstapjes waar ze al hun energie in kwijt kunnen.

Wat vind je van dit artikel?