navigatie overslaan

Op en om het water

Geniet van de ruimte op en om het water in het Vechtdal

 • Leestijd 3
 • Gelezen 4750 keer

Tijdens de zomermaanden zoek je verkoeling op en rondom het water. En waar kan dat beter dan in het Vechtdal? Huur een bootje bij Rederij Peters of plant jezelf op de rolstoeltoegankelijke boot vanaf de Koeksebelt. Een iets actievere activiteit doen? Ga dan op Reggesafari en maak kennis met de nieuwe Regge. De schaduw zoek je vervolgens makkelijk op bij één van de vele terrasjes aan het water. Het Vechtdal beleef je op- en rondom het water!

 1. 10

  Koeksebelt

  De Koeksebelt heeft met hun nieuwe rolstoeltoegankelijke e-excursieboot een primeur. Met deze boot bieden ze ook mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel de kans om zelf een boot te besturen en van het varen te genieten. Zo kan iedereen een prachtig boottochtje maken of een hengel uitwerpen op de Regge en de Vecht.

 2. 9

  Beleefplekken aan de Vecht

  Vechtdal Overijssel is het gebied van Gramsbergen bij de grens met Duitsland, Hardenberg, Reestdal, Ommen, Reggedal, Vilsteren, Dalfsen, Staphorst tot aan Zwolle. Het is die bijzondere rivier de Overijsselse Vecht die ons verbindt. In het Vechtdal vind je 11 bijzondere en iconische beleefplekken langs de Vecht. Elke plek is uniek.

 3. 8

  Rederij Peters

  Op zoek naar een leuk dagje uit in Overijssel? Kom varen op de Vecht! Bij Rederij Peters in Ommen liggen de kano’s, nostalgische motorbootjes en luxe (e-)sloepen al voor jullie klaar.

 4. 7

  Terrassen aan de Vecht

  Weet jij waar je moet zijn voor een drankje en bitterbal of juist een hoogstaande culinaire verwennerij met uitzicht over De Vecht? Er gaat niets boven lekker genieten van een uitzicht met water, groen en voorbijtrekkende pleziervaart.

 5. 6

  De Vechtezomp Dalfsen

  Beleef de Dalfser Vecht op een unieke manier! Geniet van de natuurlijke omgeving en beleef de historie van de Vechtzomp. De bemanning van de Vechtzomp gaat terug in de tijd. De gids vertelt enthousiast over de geschiedenis van de zompen en Dalfsen en ondertussen kun je genieten van de prachtige omgeving.

 6. 5

  Hiawatha Actief

  Hiawatha Actief is specialist in groepsuitjes, voor kleine en grote gezelschappen maar ook de individuele bezoeker is van harte welkom bij het buitenactiviteitencentrum in Dalfsen aan de Overijsselse Vecht.

 7. 4

  Linderbeek

  Niets is zo ontspannen en gezellig als een uurtje of een dag met een kano door Linderbeek, Regge richting de Vecht of het Overijssels kanaal te varen. Je passeert weilanden, vistrappen, stuwen, houtwallen, riet, vogels en boerderijdieren met prachtige plekjes voor een picknick onderweg.

 8. 3

  Oldemeijer

  Recreatieplas De Oldemeijer ligt in boswachterij Hardenberg. Dit betekent zwemmen in Overijssel op één van de mooiste plekjes in de provincie. Rond het meer ligt een strandje waar de allerkleinste spetterplezier beleven. Zwemhelden zwemmen naar het eilandje midden in het meertje, de iets mindere helden gaan gewoon lopend.

 9. 2

  De Vechtezomp Gramsbergen

  Een dagje uit over de grens! Een mooie vaartocht op een historische zomp brengt je vanuit Gramsbergen over de Vecht naar het Duitse Laar. Na een uurtje varen, is er een stop voor een kaffe mit Kuchen (of een ander drankje).

 10. 1

  Reggesafari

  Ontdek de Regge met al haar flora en fauna doormiddel van een excursie met de Reggepunter onderleiding van een gids. Je vaart langs verschillende landgoederen en kastelen. Kortom 3 heerlijke uurtjes op het water.

Wat vind je van dit artikel?