navigatie overslaan

Eindeloos speelplezier

Het hol van de Leeuw

  • Leestijd 2
  • Gelezen 23722 keer

Lekker naar buiten een frisse neus halen in Overijssel? Kom dan naar de Lemelerberg in Ommen!

Een beestachtig leuk dagje uit in Overijssel

Mix ruimte met natuur en vrijheid. Tel daar een hoop lol en avontuur bij op en voilà; je staat midden in het Vechtdal. In het Vechtdal beleef je het gave gevoel van écht buitenspelen: de mogelijkheid om elke dag iets anders te doen. Echt en avontuurlijk buitenspelen kan bijvoorbeeld heel gaaf bovenop de Lemelerberg. Op grote hoogte beleef je hier de gaafste avonturen. Bijvoorbeeld in het speelbos ‘Het hol van de Leeuw’. Dé leukste speeltuin in Overijssel. Leuk om te combineren met de kinderwandelroute over de Lemelerberg Spoor van de Leeuw.

De hoogste en mooist gelegen speeltuin van Overijssel

‘Het hol van de leeuw’ is een speelbos van Landschap Overijssel voor echte avonturiers. Slinger aan touwen. Spring van boom naar boom of verstop je in een boomhut. Moe geworden van al spelen in de speeltuin? Dan kun je heerlijk uitrusten in één van de hangmatten of lekker wat eten en drinken bij het naastgelegen theehuis. Het speelbos ‘Het Hol van de Leeuw’ is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Kinderwandelroute over de Lemelerberg

Nog steeds energie voor tien? Dan dagen we jullie uit om ook de kinderwandelroute ‘Spoor van de Leeuw’ te lopen. Volg het spoor van de Leeuw en ontdek welke onderdanen van koning Leeuw op de Lemelerberg bewonen. Deze 4 km lange wandelroute gaat over de heide en door het bos. Onderweg ligt een zwerfkei uit Scandinavië, de Dikke Steen, en wandel je langs het ravijn. Voor kinderen is er langs de route informatie over de dieren van de Lemelerberg.

En er is nog meer…

De Lemelerberg is dé plek in Overijssel waar je in een schitterende omgeving kunt:

Wat vind je van dit artikel?