navigatie overslaan

Doe-tips

De culturele hoofdstad Zwolle

  • Leestijd 2
  • Gelezen 3956 keer

In de bruisende stad Zwolle gaat een rijke geschiedenis hand-in-hand met moderne kunst en hippe koffiebars. In het prachtige centrum dat omringd is door een stervormige stadsgracht kun je uren wandelen, shoppen, eten én culturele hotspots en festivals bezoeken. Door de vele studenten, creatieve ondernemers en vriendelijke bewoners voel je je er snel thuis.

Binnen de Zwolse stadsgracht en stadsmuren vind je de eeuwenoude Sassenpoort en de Peperbus. Bezoek ook Velden in de Boeren, de hippe boekwinkel in de 15e-eeuwse Broerenkerk, laat je culinair verwennen bij de vele mooie restaurants die Zwolle rijk is, dompel je onder in de wereld van de beeldende kunst in Museum de Fundatie of plof met een cocktail neer op het Zwolse stadsstrand.

Leukste winkelstraat

De hele binnenstad is wandelend prima te doen. Zwolle staat naast de vele bijzondere boetiekjes bekend om haar vele leuke pop-up winkels. Loop ook even door de Sassenstraat. Deze straat staat in de top 10 van leukste winkelstraten van Nederland. Tussen het wandelen door word je gastvrij ontvangen bij één van de vele lunchplekken, cafés of koffiebars. In de zomer is het heerlijk vertoeven op één van de vele terrassen die de stad rijk is en in het najaar kun je terecht bij verschillende winterse evenementen.

Meer tips over Zwolle? Kijk dan op www.visitzwolle.com

Wat vind je van dit artikel?