navigatie overslaan

Astrid Jansen van De Wolfskuil

''Alle gasten voelen zich thuis in Ommen!''

  • Leestijd 5
  • Gelezen 4290 keer
  • Geschreven door Erik Driessen

In Ommen vind je gastvrijheid en veelzijdige natuur wat deze regio zeer geschikt maakt voor een zorgeloze vakantie. Gasten voelen zich hier snel thuis”, zegt Astrid Jansen van De Wolfskuil groepsaccommodatie in Ommen. Ze vertelt over de mooiste plekjes van het Vechtdal, de leukste uitjes in de buurt en de bijzondere geschiedenis van de organisatie.

Astrid Jansen van De Wolfskuil:

Zorgeloos genieten
“In Ommen en de rest van het Vechtdal kom je tot rust. ‘Wat is het hier mooi…’, is vaak de eerste reactie van onze gasten. Wij verhuren accommodaties aan zowel kleine als grote groepen. Als je bij ons bent zie je eerst het weids uitzicht over de weilanden die uitmonden op de Regge met een prachtig oud kerkbruggetje. Vervolgens hebben we 17 hectare bos met een zandverstuiving ‘De Wolfskuil’. Een heerlijke plek waar kinderen zich kunnen uitleven.
Die veelzijdige natuur vind je in het hele Vechtdal.”

Groepsaccommodatie De Wolfskuil
Groepsaccommodatie De Wolfskuil

Zorgeloze vakanties
“Naast families, vriendengroepen en scholen ontvangen wij ook maatschappelijke organisaties die met kinderen en jongeren die een steuntje in de rug kunnen gebruiken en bij ons vakantie vieren. Dat is ook de reden waarom De Wolfskuil een stichting is. Jonkheer Ocker Repelaer van Molenaarsgraaf kocht dit gebied in 1939 en zorgde met name na de oorlog dat kinderen uit het Westen konden aansterken bij De Wolfskuil. In 1948 werd de stichting in het leven geroepen. Nog steeds maken kinderen en jongeren hier een ‘buitengewoon avontuur’ mee, waarbij het beleven van de natuur en gewoon kind kunnen zijn voorop staat.”

Lekker de natuur in
“Dé tip geven is moeilijk: het is hier namelijk overal mooi. De natuur in het Vechtdal is heel gevarieerd. Je ziet bijvoorbeeld nergens zoveel verschillende spechten als hier, vertelde een boswachter ooit. Prachtige plekken zijn de Lemelerberg, met een rolstoelpad en de Besthemerberg. De Sahara is ook een erg mooi recreatiegebied. Vooral kinderen vinden dit een mooie plek.”

E-boot Koeksebelt
E-boot Koeksebelt

Genieten op het water
“Een boottocht op de Vecht mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je vakantie. Bij Rederij Peters in Ommen stap je op een rolstoeltoegankelijke rondvaartboot. Als je de kans krijgt om ook op de Regge te varen, moet je die zeker niet laten schieten. Die rivier kronkelt prachtig door de natuur. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tocht met een fluisterboot. Twee enthousiaste vrijwilligers vertellen je alles over wat je ziet tijdens deze Reggesafari. Wil je varen met een rolstoel? Kies dan voor de boot VechtErvaren bij Camping de Koeksebelt. Daar huur je een rolstoeltoegankelijke elektrische boot. Vanuit De Wolfskuil fiets of wandel je ook snel naar de Regge. Een mooie plek om het riviertje te zien stromen, is bijvoorbeeld het Giethemer Kerkbrugje.”

Gastvrijheid in het Vechtdal
“Omdat toeristen al heel lang naar Ommen komen, weten we in deze streek hoe we het mensen naar de zin kunnen maken. Ondernemers denken graag mee met gasten. Ze organiseren ook ontzettend veel activiteiten, al is het natuurlijk ook prima als je lekker je eigen gang gaat. Ommen is een stad waar je lekker op een terras kunt zitten. In de zomer geniet je daar vaak van livemuziek. Ook De Wolfskuil is een plek waar iedereen zich thuis voelt. Een van onze grootste accommodatie is de Jorishoeve die geschikt is voor groepen tot 28 personen. Die is rolstoeltoegankelijk, voorzien van twee slaapkamers met sanitair voor gasten met een beperking. Ook zijn er hoog-laag bedden.”

Koe Safari
Koe Safari

Tips voor een topdag
“Scholen combineren hun verblijf bij De Wolfskuil regelmatig met een bezoek aan Ponypark Slagharen of Hellendoorn. Heel leuk is ook de Koesafari bij Erve Vechtdal, waarbij je alles komt te weten over de kudde brandrode Vechtdal runderen. Helaas is die activiteit niet rolstoeltoegankelijk, maar op het erf staat wel een uitkijktoren die geschikt is voor iedereen. Ook geniet je daar van lekkere streekgerechten. Een andere leuke tips is klompenmaker Dijkman in Luttenberg. Met enthousiasme en humor vertelt hij over zijn ambacht, hij kan ook op locatie komen als dat makkelijker is. En natuurlijk beleef je ook op ons eigen terrein een topdag. Wij organiseren veel activiteiten, zoals een vleermuizentocht of uilenballen pluizen. Of wat dacht je van een eigen pizza maken in een steenoven? Ook hebben we verschillende spelen zoals touwtrekken of sjoelen.”

Op zoek naar zorgeloze uitjes in de omgeving van Ommen? Kijk dan eens op hier. Ook mooi voor een overnachting of bezoek zijn:

Varsenerveld
Varsenerveld

  • Logeren op het boerenerf Het Varsenerveld is een boerderijcamping met een knusse bed and breakfast. Daar geniet je met twee tot vier personen van de rust van het Vechtdal.Roke's erf
Roke's erf

  • Rolstoeltoegankelijk klompenpad Bij Roke’s Erf ontdek je op een rolstoeltoegankelijk klompenpad het boerenerf. Je bezoekt de stallen, de tuinen en het naastgelegen boerenbos.


't Zandeinde
't Zandeinde

  • Knuffelen met biggetjes Bij Aan ’t Zandeinde ontdek je het boerenleven. Knuffel met biggetjes, bezoek de varkensschuur en leef je uit in het belevingsbos.
Lemeler Esch
Lemeler Esch

  • Kamperen in de natuur Bij natuurcamping De Lemeler Esch kijk je uit op de Lemeler- en Archemerberg. Op de camping is rolstoeltoegankelijk sanitair aanwezig.
Bergzicht
Bergzicht

  • Bergzicht Beleef de natuur van het Vechtdal vanaf Bergzicht. Deze camping heeft ook (mantel)zorgchalets. Regelmatig organiseert de camping christelijke activiteiten.Wat vind je van dit artikel?

Geschreven door Erik Driessen

Erik Driessen (1971) is journalist. Als kind werd hij elk weekeinde door zijn ouders meegesleurd voor eindeloze autotochten door Weerribben-Wieden, IJsseldelta en Vechtdal. Daardoor kent hij elke millimeter van de gebieden waarover hij graag schrijft.