navigatie overslaan

Verrassend Vechtdal

Dorpjes in het Vechtdal

 • Leestijd 2
 • Gelezen 2149 keer

Het Vechtdal kent veel kleine dorpjes die absoluut de moeite waard zijn om te bezichtigen. Neem de tijd om het karakter, de sfeer en de rijke historie van deze idyllische dorpjes te ontdekken.

 1. Vilsteren

  Het unieke aan het pittoreske Vilsteren is dat het complete dorp op Landgoed Vilsteren ligt. Het levendige dorp kent met de Vilsterse Molen, Herberg de Klomp, de St. Willibrorduskerk en het Huis Vilsteren een aantal zeer bijzondere gebouwen. Wie meer wil weten over de cultuurhistorie van Vilsteren kan een bezoekje brengen aan het landgoedcentrum.

 2. Beerze

  Het schilderachtige plaatsje Beerze kenmerkt zich door de prachtige, authentieke Saksische boerderijen. Laat je verrassen door de statige lanen en unieke doorkijkjes en maak mooie wandelingen door bossen, veenputten, heide en zandverstuivingen. Als je tijd hebt, breng dan een bezoek aan melkveebedrijf Zandman. Hier zie, hoor en beleef je hoe het leven er op de boerderij aan toe gaat.

 3. Rheeze

  Het esdorp Rheeze is een echte boerengemeenschap. De eeuwenoude boerderijen in Saksische stijl bepalen het dorpsgezicht. De karakteristieke brink is de kern van het dorp. Maak een wandeling door natuurreservaat de Rheezermaten, laad jezelf op bij theehuis de Rheezer Kamer en schuif aan voor een lekker diner bij de Rheezer Bistro.

 4. Arriën

  Dit karakteristieke esdorpje ligt verscholen achter Ommen en staat vooral bekend om RozemArrie, de mooiste aardbeientuin van Nederland. Het dorp is omgeven door uitgestrekte akkers en graslanden. Bij Arriën vind je ook natuurgebied Het Junner Koeland, waar je vanuit de vogelkijkhut wel zeventig verschillende soorten broedvogels kunt spotten.

Wat vind je van dit artikel?